Site coolinaria.ro

Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi noi



Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi noi

Ingrediente:
  • 3 jumatati piept de pui
  • 6 felii rulada de porc
  • 3 felii pastrama de porc
  • 6 feliute de cascaval
  • 1 kg cartofi noi mici
  • boia de ardei dulce
  • ierburi provance
  • praf de usturoi
  • ulei de masline
  • ghimbir
  • piper
  • sare
Mod de preparare:
Cartofii noi se curata de coaja si se pun la fiert (eu i-am pus la steamer). Cand sunt suficient de patrunsi se scot se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline si se condimenteaza cu un amestec din sare, piper, ierburi provence, praf de usturoi si boiaua de ardei dulce ghimbir.

Pregatim pieptul umplut astfel: jumatatile de piept de cresteaza pe lateral, le condimentam cu sare si introducem in buzunarelul format doua felii de cascaval si o felie de pastrama. Se inveleste in cate doua felii de rulada de porc si se aseaza in forma de graten pe care o stropim cu putin ulei. Se pun si cartofii condimentati, turnam cam 200 ml apa incet pentru a nu spala cartofii de condimente si dam la cuptor pana ce pieptul e bine patruns si cartofii aurii.

Se serveste alaturi de o salata de sezon in cazul meu o salata de varza alba.


Pofta buna!