Site coolinaria.ro

Rulada cu crema de ciocolata si miez de nuca



Rulada cu crema de ciocolata si miez de nuca

Ingrediente:
  • - Blatul de rulada :
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1plic praf de copt
  • 3 linguri nuca pisata
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • - Crema de ciocolata si miez de nuca:
  • 70 g cacao
  • 150 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 cescuta cu apa
  • 1 galbenus de ou
  • 200 g unt
  • 150 g miez de nuca, pisat
Mod de preparare:
Blatul de rulada :

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga in ordine, mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa , nuca pisata si putina esenta . Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia si se baga in cuptorul incins circa 15-20 minute (pana se desprinde putin de pe margini si observam ca s-a copt). Cand e gata, scoatem blatul rapid din tava (cu hartie cu tot), il punem pe o suprafata plata (eventual pe dosul altei tavi) si-l desprindem de hartia de copt rulandu-l. Cu hartia de copt il acoperim putin si-l lasam 5 minute sa se mai raceasca. Din cand in cand incercam sa desfacem blatul si-l rulam la loc, lasandu-l sa se raceasca.

Crema de ciocolata si miez de nuca:

Apa impreuna cu zaharul, cacaoa si faina se pun la foc mic, in cratita cu baie de abur , amestecand circa 20 minute, pana se obtine o compozitie de consistenta unei mamaligi tari. Lasam sa se raceasca putin, adaugam untul, un galbenus de ou crud (pentru luciu) si miezul de nuca.

Acoperim blatul cu aceasta crema si-l rulam cu grija obtinand rulada, apoi dam frau liber imaginatiei pentru a o decora. Se lasa la rece o ora, apoi se poate taia felii.


Pofta buna!