Site coolinaria.ro

Floarea Soarelui


O prajitura cel putin delicioasa! Pentru a obtine o prajitura galbena ca a mea, folositi nuca de cocos galbena sau 50-50.

Floarea Soarelui

Ingrediente:
  • Ai nevoie de: Forma floarea soarelui din silicon si de urmatoarele:
  • (Masura este un pahar de 225 ml)
  • 4 oua
  • 1 pahar faina
  • 1 pahar zahar
  • 2 pahare de lapte
  • 1 pahar nuca de cocos (100 g)
  • 125 g margarina
  • 1 lingurita praf de copt
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul.

Intr-un castron se freaca margarina cu nuca de cocos. Faina, zaharul si ouale se pun peste margarina pana se omogenizeaza. Praful de copt se stinge cu putin lapte si se pune peste. Cand e totul bine amestecat se adauga laptele. Cand cantitatea de faina este suficienta in aluat, asa trebuie sa fie, lichid. Compozitia se pune in tava unsi si tapetata cu faina sau intr-o forma din silicon.

Puneti tava in cuptor la foc mic-mediu. Prajitura e gata cand incepe sa capete o culoare aurie, in aproximativ 40 de minute.

Prajitura va avea blat si crema, nuca de cocos ridicanduse deasupra. Eu am intors prajitura, deci crema este deasupra si blatul de cocos jos.


Pofta buna!