Site coolinaria.ro

Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi


O reteta deosebita cu ,care vei impresiona musafiri

Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi

Ingrediente:
  • 3 jumatati piept de pui 6 felii rulada de porc 3 felii pastrama de porc 6 feliute de cascaval 1 kg cartofi noi mici boia de ardei dulce ierburi provance praf de usturoi ulei de masline ghimbir piper sare
Mod de preparare:
Cartofii noi se curata de coaja si se pun la fiert (eu i-am pus la steamer). Cand sunt suficient de patrunsi se scot se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline si se condimenteaza cu un amestec din sare, piper, ierburi provence, praf de usturoi si boiaua de ardei dulce ghimbir. Pregatim pieptul umplut astfel: jumatatile de piept de cresteaza pe lateral, le condimentam cu sare si introducem in buzunarelul format doua felii de cascaval si o felie de pastrama. Se inveleste in cate doua felii de rulada de porc si se aseaza in forma de graten pe care o stropim cu putin ulei. Se pun si cartofii condimentati, turnam cam 200 ml apa incet pentru a nu spala cartofii de condimente si dam la cuptor pana ce pieptul e bine patruns si cartofii aurii. Se serveste alaturi de o salata de sezon in cazul meu o salata de varza alba.


Pofta buna!