Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi
O reteta deosebita cu ,care vei impresiona musafiri
Ingrediente:
- 3 jumatati piept de pui
6 felii rulada de porc
3 felii pastrama de porc
6 feliute de cascaval
1 kg cartofi noi mici
boia de ardei dulce
ierburi provance
praf de usturoi
ulei de masline
ghimbir
piper
sare
Mod de preparare:
Cartofii noi se curata de coaja si se pun la fiert (eu i-am pus la steamer). Cand sunt suficient de patrunsi se scot se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline si se condimenteaza cu un amestec din sare, piper, ierburi provence, praf de usturoi si boiaua de ardei dulce ghimbir.
Pregatim pieptul umplut astfel: jumatatile de piept de cresteaza pe lateral, le condimentam cu sare si introducem in buzunarelul format doua felii de cascaval si o felie de pastrama. Se inveleste in cate doua felii de rulada de porc si se aseaza in forma de graten pe care o stropim cu putin ulei. Se pun si cartofii condimentati, turnam cam 200 ml apa incet pentru a nu spala cartofii de condimente si dam la cuptor pana ce pieptul e bine patruns si cartofii aurii.
Se serveste alaturi de o salata de sezon in cazul meu o salata de varza alba.
Pofta buna!