Site coolinaria.ro

Inghetata cafe-latte


Inghetata cafe-latte este nemaipomenita prin aroma si gust. Un desert ce imbina racoarea inghetatei si gustul divin de cafea cu lapte.

Inghetata cafe-latte

Ingrediente:
  • 2 oua
  • 50g zahar
  • 300ml lapte cald
  • 150ml cafea tare, rece
  • 300ml frisca
  • 175g ciocolata amaruie
  • frunze de menta si zmeura pentru decor
Mod de preparare:
Batem ouale cu zaharul, adaugam laptele si amestecam pe foc pana se leaga crema. Adaugam cafeaua si lasam sa se raceasca.

Batem frisca si amestecam ciocolata rasa. Punem crema de oua si frisca in masina de inghetata cam 25 de minute sau o ora in congelator, apoi o amestecam energic si o mai lasam o ora la rece. Amestecam din nou si o mai bagam in congelator inca 2 ore.

Cand o servim, ornam cu frunzulite de menta prospatata si zmeura.


Pofta buna!