File de peste cu unt aromat
Daca ai in frigider cateva bucati de file de peste, pregateste-le cu unt aromat. Amestecul de unt, ghimbir si coriandru va da pestelui o savoare care te va face sa te lingi pe degete.
Ingrediente:
- 4 fileuri de peste
- 140g unt
- 1 radacina ghimbir
- 2 lamai verzi
- 1 legatura coriandru
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatam de coaja radacina de ghimbir si o taiem bucati. Le mixam in blender, impreuna cu 100g de unt, coriandru, zeama si coaja rasa de la o lamaie, piper si sare dupa gust. Punem pe un celofan pasta obtinuta, rulam si dam ruloul la frigider pana pregatim pestele.
Ungem o tava cu untul ramas si asezam fileurile de peste presarate in prelabil si unse cu ulei. Turnam putina apa si introducem tava in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, pentru 20-25 minute.
Cand sunt gata le scoatem pe un platou si punem pe fiecare fileu fierbinte cate o bucata din ruloul de unt aromat. Decoram cu lamaia verde ramasa.
Pofta buna!