Salata de vara
Va propun aceasta salata de vara foarte lejera si aromata care poate fi servita la orice ora atat singura cat si in compania unei fripturi.
Ingrediente:
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 rosie
- 1 morcov
- 1 lamaie
- 3 ardei grasi (rosu, galben, verde)
- 3 linguri ulei de masline
- ½ legatura verdeata
- boia de ardei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatam ceapa, morcovul si ardeii si ii spalam. Radem fin morcovul, taiem ceapa rondele, iar ardeii fasii. Spalam rosia si o taiem felii. Spalam si tocam marunt verdeata.
Intr-un bol amestecam legumele, condimentam cu boia de ardei si piper, saram dupa gust si amestecam usor. Stropim salata cu uleiul si zeama de lamaie, presaram verdeata si o servim dupa ce am tinut-o la rece timp de 10 minute.
Este garnitura ideala pe timp de vara pentru carnea preparata la gratar, branza proaspata sau cartofi pai.
Pofta buna!