Bauturi
Vin de smochine
Imi permit sa iti recomand o reteta de vin de smochine. Chiar daca este destul de dificil de facut, rezultatul final iti va rasplati munca depusa. Este foarte aromat si plin de savoare, ideal de consumat alaturi de preparatele din gasca sau rata.
Ingrediente
- 2kg smochine uscate
- 3kg zahar
- 3 lamai
- drojdie de mere cat un bob de mazare
Mod de preparare
Taiem smochinele cubulete, le punem intr-un vas (borcan sau damigeana) de 15 litri si turnam peste ele 4 litri de apa rece.
Punem zaharul in alti 5 litri de apa calda, amestecam pana se topeste, apoi lasam sa se raceasca de tot. Adaugam 2 lamai (rase de coaja si fara samburi), taiate felii, o lamaie cu coaja, dar fara samburi si drojdia de bere dizolvata in putina apa rece. Amestecam bine si turnam peste smochinele din vas.
Astupam damigeana cu un dop de fermentatie si o lasam la temperatura camerei (18-20 grade), timp de 30 de zile, agitand o data pe zi damigeana. Dopul trebuie ceruit ca sa nu patrunda aer in vas.
Tragem vinul in doua vase de 5 litri, astupand cu un dop (atentie, sa nu fie foarte strans) si il lasam inca 20 de zile pentru decantare. Dupa limpezire, tragem vinul in sticle pe care le inchidem ermetic pana la folosire.
Daca va apucati din timp de prepararea acestui vin il veti putea degusta cu mare placere la masa de Craciun!
Pofta buna!
Punem zaharul in alti 5 litri de apa calda, amestecam pana se topeste, apoi lasam sa se raceasca de tot. Adaugam 2 lamai (rase de coaja si fara samburi), taiate felii, o lamaie cu coaja, dar fara samburi si drojdia de bere dizolvata in putina apa rece. Amestecam bine si turnam peste smochinele din vas.
Astupam damigeana cu un dop de fermentatie si o lasam la temperatura camerei (18-20 grade), timp de 30 de zile, agitand o data pe zi damigeana. Dopul trebuie ceruit ca sa nu patrunda aer in vas.
Tragem vinul in doua vase de 5 litri, astupand cu un dop (atentie, sa nu fie foarte strans) si il lasam inca 20 de zile pentru decantare. Dupa limpezire, tragem vinul in sticle pe care le inchidem ermetic pana la folosire.
Daca va apucati din timp de prepararea acestui vin il veti putea degusta cu mare placere la masa de Craciun!
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 12087
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Vin de smochine:
Postat de Simona Stefanuca pe data de 2010-11-24 Nota: 5,00 din 1 voturi.
Daca ti-a placut reteta Vin de smochine, aboneaza-te la RSS-ul de
Bauturi::Cocktail-uri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Daca fructul tau preferat este rodia, atunci sigur iti va placea acest cocktail. Din numai 3 ingrediente poti prepara o bautura aromata, cu o culoare atragatoare. Nu uita sa-ti cumperi un shaker pentr
Rasfata-te cu un cocktail aromat! Dupa o zi sau o saptamana mai grea, este exact ceea ce iti trebuie. Savureaza-l in timp ce te uiti la filmul preferat!
Obtineti 2 paharute racoritoare, perfecte in serile din debutul toamnei.
O bautura racoritoare amaruie, care poate fi indulcita cu zahar, dupa gust.
Sarbatoriti onomastica sau ziua de nastere cu un martini care are gust de... tort!
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Usturoiul salbatic
Usturoiul salbatic sau leurda creste in zonele paduroase, cu umiditate ridicata si degaja un miros a...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun