Dulciuri
Prajitura cu paine si ciocolata
Ingrediente
- 300 g paine mai veche
- 1 litru de lapte cald
- 3 oua
- 100 g unt topit 150 g zahar
- 150 g ciocolata cu continut mare de cacao (de preferat amaruie)
- 150 g nuci
- alune si migdale
- 3 linguri lichior de ciocolata
- estenta de portocale
Mod de preparare
Punem painea la inmuiat in laptele cald pentru 30 de minute. Omogenizam cu furculita amestecul. Adaugam ouale intregi si zaharul. Adaugam si ciocolata topita pe baie de aburi, nucile, alunele si migdalele macinate. La sfarsit adaugam untul topit, lichiorul de ciocolata si esenta de portocale. Omogenizam amestecul cu mixerul.
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 40-45 de minute.
O lasam putin la racit in tava inainte de a o taia patratele. O decoram cu sirop de ciocolata si cu miez de nuca.
Pofta buna!
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 40-45 de minute.
O lasam putin la racit in tava inainte de a o taia patratele. O decoram cu sirop de ciocolata si cu miez de nuca.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 18591
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Prajitura cu paine si ciocolata:
Postat de Simona Stefanuca pe data de 2010-12-27 Nota: 6,93 din 14 voturi.
Daca ti-a placut reteta Prajitura cu paine si ciocolata, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Prajituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Rasfat pentru doua zile libere! Iata reteta pe care o poti pregati persoanei iubite, cu ocazia Dragobetelui. Noteaza-ti reteta pentru ca diseara sau maine sa o prepari si tu.
O prajitura simpla, dar de efect, perfecta pentru weekend.
Mango este un fruct exotic dulce, perfect pentru un desert cremos, fara coacere!
Aceasta prajitura cu consistenta lipicioasa este extrem de usor de preparat!
Serviti aceasta prajitura pufoasa cu o cupa de inghetata de vanilie.
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun