Dulciuri
Peltea de gutui
De foarte multi ani nu m-am mai delectat cu o peltea de gutui, pana anul acesta cand bunica mea mi-a facut o surpriza preparandu-mi acest delicios desert. Pentru voi am reusit sa ii fur reteta.
Ingrediente
- 1 kg gutui (sau cel mai bine cojile si miezul ramase dupa prepararea gemului de gutui)
- 1 kg zahar
- 1 l zeama in care au fiert gutuile
- vanilie
Mod de preparare
Atentie, folosim doar gutuile bine coapte si nepatate! Le curatam cu un burete mai dur ca sa inlaturam puful, apoi le taiem bucati potrivite cu coaja cu tot. Le fierbem 3 ore la foc potrivit, acoperite, iar cand fructele sunt fierte suficient, le strecuram.
La un litru din aceasta zeama adaugam 1 kg zahar si il lasam sa se dizolve, apoi punem la foc iute sa se lege. Din cand in cand culegem spuma. Cand este legata pelteaua o turnam in borcane preincalzite si apoi le sterilizam.
Pentru a obtine culoarea roz putem pune la 1 kg gutui, 1 kg mere rosii ionatan sau alte mere cu coaja rosie.
Putem folosi pelteaua de gutui pentru tarte, budinci, gris si orez cu lapte sau o punem papa ca atare.
Pofta buna!
La un litru din aceasta zeama adaugam 1 kg zahar si il lasam sa se dizolve, apoi punem la foc iute sa se lege. Din cand in cand culegem spuma. Cand este legata pelteaua o turnam in borcane preincalzite si apoi le sterilizam.
Pentru a obtine culoarea roz putem pune la 1 kg gutui, 1 kg mere rosii ionatan sau alte mere cu coaja rosie.
Putem folosi pelteaua de gutui pentru tarte, budinci, gris si orez cu lapte sau o punem papa ca atare.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 5709
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Peltea de gutui:
Postat de Simona Stefanuca pe data de 2011-01-05
Daca ti-a placut reteta Peltea de gutui, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Creme si inghetate pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Incearca o combinatie aromata de ciocolata si portocale, intr-un desert simplu, ce nu necesita coacere.
Ne indulcim cu un smoothie delicios, plin de ciocolata!
Serviti acest mousse cu seminte de dovleac, mac si floarea-soarelui, stafide, merisoare uscate si felii de banana.
Desi dureaza 4-5 ore pana e gata, este un mod economic de a prepara un desert de casa racoritor.
Un desert racoritor de sezon, care imbina perfect aroma de caise cu cea de mango.
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun