Bauturi
Retete traditionale suedeze: Glogg - Vin fiert suedez
Acesta este vinul fiert traditional al suedezilor, care se serveste la sarbatorile de iarna sau chiar si in toata perioada sezonului rece. Incalzeste corpul aproape instantaneu si este placut prin gustul si aromele sale.
Ingrediente
- 2 lingurite nucsoara proaspat macinata
- 2 cuisoare intregi
- 1 baton mai scurt si subtire de scortisoara
- 1 lingurita coaja uscata de portocale, rasa
- 2 linguri zahar brun
- 1/3 cana vin de Madera (alternativ vin de Porto, dar acesta va schimba parfumul original de Glogg)
- 1 cana vin rosu de Burgundia
Mod de preparare
- Intr-o olita de inox se amesteca toate ingredientele si se lasa la foc mic, pana aproape de punctul de fierbere, dar fara a se da in clocot;
- In functie de gusturile voastre, puteti strecura imediat bautura si sa beti apoi un Glogg mai slab sau puteti astepta mai multe ore si abia apoi sa strecurati bautura, obtinand un Glogg ceva mai tare, care de asemenea se bea reincalzit.
Pofta buna!
- In functie de gusturile voastre, puteti strecura imediat bautura si sa beti apoi un Glogg mai slab sau puteti astepta mai multe ore si abia apoi sa strecurati bautura, obtinand un Glogg ceva mai tare, care de asemenea se bea reincalzit.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 15156
Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-02-21 Nota: 9,00 din 3 voturi.
Daca ti-a placut reteta Glogg - Vin fiert suedez, aboneaza-te la RSS-ul de
Bauturi::Bauturi calde pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Chiar daca vara a trecut, limonada poate ramane in continuare in meniu, dar nu cu gheata, ci calda si completata cu rom brun.
Chai latte = ceai indian condimentat, cu lapte de capra si cardamom
O cana de ceai cald (nu chiar fierbinte) poate face minuni la raceala! Puteti mari cantitatea de lapte daca doriti un ceai cremos, iar zaharul il puteti inlocui cu miere.
Vremea rece ne imbie la o cana de ciocolata calda si cea mai buna varianta este o reteta de casa!
O bautura calda, revigoranta, este oricand binevenita!
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
spray&
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita