193135987363285

Feluri de mancare

Retete traditionale frantuzesti: Coq au vin

      Trimite pe mail Printeaza
Coq au vin


Dificultate: mediu

RATING


Coq au Vin este un preparat tipic frantuzesc, o metoda surprinzator de facila de a gati carnea de pui. Sursa mea de inspiratie a fost o reteta a minunatei Julia Child.

Ingrediente
  • 1 cocos
  • 700ml vin rosu
  • 400g piept de porc crud
  • uscat
  • 300g ciuperci mici
  • 2 cepe
  • 200g arpagic
  • 2 fire tulpina de telina
  • 3-4 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 5 catei de usturoi
  • 3-4 crengute cimbru
  • 4 foi dafin, 50g unt
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 50ml coniac
  • 1 lingura faina
  • sare si piper
Mod de preparare
Curatam cocosul, il parlim la flacara, il spalam si il taiem in bucati potrivite.

Curatam legumele, le spalam si le taiem in cubulete. Punem intr-un castron incapator bucatile de carne, legumele tocate, tulpina de telina tocata, usturoiul tocat, foile de dafin, cimbrul si 1 lingurita boabe de piper. Turnam in castron vinul, astfel incat sa acopere totul. Acoperim castronul cu folie si il punem la frigider sa se marineze 24 de ore.

Taiem pieptul de porc in feliute de 5mm grosime si le prajim in unt pana cand se rumenesc bine si devin crocante. Le scoatem pe o farfurie si in untul ramas prajim bucatile de carne marinate, pana cand se rumenesc bine pe toate partile.

Punem coniacul si ii dam foc, apoi cand alcoolul s-a evaporat, adaugam legumele si marinata in care au stat bucatile de carne. Acoperim cu un capac si fierbem bine totul la foc mic 1 ora.

Scoatem bucatile de carne si legumele pe un platou, le acoperim si le pastram calde. Strecuram zeama ramasa, adaugam unt si faina desfacuta in putina apa si mai fierbem sosul pana cand incepe sa se ingroase.

Servim bucatile de carne cu garnitura de legume, feliute de piept de porc prajite, totul stropit cu sos si presarat cu patrunjel tocat marunt.

Pofta buna!


2 utilizatori coolinaria.ro au incercat reteta "Coq au vin". Incearc-o si tu!
Vizualizari: 4504


Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Coq au vin:

ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Simona Stefanuca pe data de 2011-03-21 Nota: 10,00 din 1 voturi.


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Coq au vin, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Feluri de mancare Feluri de mancare::Mancaruri cu carne pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Drob din carne de vita
Reteta noastra pentru weekend: drob din carne de vita. Este accesibila inclusiv gospodinelor incepatoare! Preparatul arata foarte bine si are un gust ce-ti va rasfata, cu siguranta, papilele gustative
Tocanita de pui cu carnaciori si ardei gras
Pregateste si serveste! Iata o reteta usoara pentru pranzul de astazi. Putina carne, cateva legume, puse in tigaie, alaturi de supa si un minunat sos marinara, si e gata masa de la amiaza. Gustul minu
Lasagna cu carne de curcan si mozzarella
Rasfata-ti papilele gustative cu o delicioasa lasagna! Sigur ai mai mancat lasagna pana acum, dar ca cea din imagine, niciodata. Aroma data de semintele de fenicul si gustul legumelor o fac inconfunda
Tocanita cu carne si fasole – Cremoasa si delicioasa
Uite la ce reteta ne-am gandit noi pentru pranz si cina. Este usor de preparat si nu ai nevoie de multe ingrediente. Daca nu obisnuiesti sa mananci picant, poti elimina fulgii de ardei iute. Gustul pr
Aripioare
Reteta aceasta te salveaza ori de cate ori nu stii ce sa mai pregatesti bun pentru ai tai. Cu doar cateva ingrediente poti prepara ceva gustos si satios. Iar daca iti place sa mananci mai picant, treb
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Anason
Anason
Anasonul este o planta mediteraneana inrudita cu mararul si coriandrul, de la care se folosesc in pr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Oamenii de rand traiesc ca sa manance si sa bea. Oamenii de valoare mananca si beau ca sa simta ca traiesc"
Socrate
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro