Dulciuri
Ursuletul nazdravan
Ingrediente
- 90 g ciocolata neagra
- 45 g unt
- 130 ml smantana lichida
- 3 oua
- 130 g zahar
- 70 g pudra de migdale
- 10 g faina
- 100 g martipan
- bomboane (Skittles)
Mod de preparare
Ciocolata se topeste impreuna cu untul la bain-marie. Se incorporeaza apoi smantana lichida si galbenusurile de la cele 3 oua. Se amesteca bine. Se adauga si 100 g zahar, pudra de migdale si faina.
Separat, se bat cele trei albusuri spuma impreuna cu 30 g zahar. Se incorporeaza albusurile batute spuma tare in compozitia de ciocolata obtinuta anterior.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava in forma de urs si se pune in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 20 de minute. Inainte sa se scoata din cuptor, se incearca cu o scobitoare daca este coapta.
Din martipan se obtin labutele ursului, burta, urechile si nasul. Pentru ochi, eu am folosit 2 bombonele.
Pofta buna!
Separat, se bat cele trei albusuri spuma impreuna cu 30 g zahar. Se incorporeaza albusurile batute spuma tare in compozitia de ciocolata obtinuta anterior.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava in forma de urs si se pune in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 20 de minute. Inainte sa se scoata din cuptor, se incearca cu o scobitoare daca este coapta.
Din martipan se obtin labutele ursului, burta, urechile si nasul. Pentru ochi, eu am folosit 2 bombonele.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 3231
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Ursuletul nazdravan:
Postat de Cristina Victoria Tudor pe data de 2011-07-06
Daca ti-a placut reteta Ursuletul nazdravan, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Prajituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Rasfat pentru doua zile libere! Iata reteta pe care o poti pregati persoanei iubite, cu ocazia Dragobetelui. Noteaza-ti reteta pentru ca diseara sau maine sa o prepari si tu.
O prajitura simpla, dar de efect, perfecta pentru weekend.
Mango este un fruct exotic dulce, perfect pentru un desert cremos, fara coacere!
Aceasta prajitura cu consistenta lipicioasa este extrem de usor de preparat!
Serviti aceasta prajitura pufoasa cu o cupa de inghetata de vanilie.
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta