Feluri de mancare
Retete erotice: Pastrav cu ovaz si crema alba
Ingrediente
- 2 pastravi mari, curatati si spalati bine
- putin lapte
- 1/4 cana faina de ovaz integral
- 1/4 cana ulei masline
- 60 grame unt
- 3 linguri zeama de lamaie
- 1 ceapa verde tocata marunt
- 1 lingura patrunjel verde tocat fin
- 1 lingurita piper negru macinat mai mare
Mod de preparare
- Se transeaza cu atentie pastravii in fileuri pentru a se obtine 4 bucati egale
- Fiecare fileu de peste se unge cu lapte si apoi se presara pe ambele parti cu faina de ovaz
- Se pun fileurile intr-o tava, se acopera ermetic cu plastic si se dau la frigider pentru 20 de minute
- Se topeste untul in bol de inox deasupra aburilor doar usor cat sa poata fi prelucrat si se framanta bine cu o furculita apoi se adauga aici zeama de lamaie, piperul macinat mare si ceapa verde tocata si se amesteca totul foarte bine
- Se adauga patrunjelul verde tocat si se amesteca din nou
- Se lasa compozitia sa se intareasca la rece si se taie apoi in rondeluri pentru servit
- Separat, fileurile de pastrav se prajesc cate 2 minute pe fiecare parte in tigaie neaderenta cu uleiul de masline pana ce devin aurii
- Se pun fileurile de pastrav in platourile de servit si se orneaza deasupra cat inca sunt fierbinti cu rondeluri din compozitia de unt cu patrunjel.
Pofta buna!
- Fiecare fileu de peste se unge cu lapte si apoi se presara pe ambele parti cu faina de ovaz
- Se pun fileurile intr-o tava, se acopera ermetic cu plastic si se dau la frigider pentru 20 de minute
- Se topeste untul in bol de inox deasupra aburilor doar usor cat sa poata fi prelucrat si se framanta bine cu o furculita apoi se adauga aici zeama de lamaie, piperul macinat mare si ceapa verde tocata si se amesteca totul foarte bine
- Se adauga patrunjelul verde tocat si se amesteca din nou
- Se lasa compozitia sa se intareasca la rece si se taie apoi in rondeluri pentru servit
- Separat, fileurile de pastrav se prajesc cate 2 minute pe fiecare parte in tigaie neaderenta cu uleiul de masline pana ce devin aurii
- Se pun fileurile de pastrav in platourile de servit si se orneaza deasupra cat inca sunt fierbinti cu rondeluri din compozitia de unt cu patrunjel.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 5544
Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2011-09-05
Daca ti-a placut reteta Pastrav cu ovaz si crema alba, aboneaza-te la RSS-ul de
Feluri de mancare::Mancaruri cu peste pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Incercati o combinatie inedita de halibut cu sos salsa delicios, Pico de Gallo.
Reteta filmata si preparata in cadrul campaniei de educatie culinara "Atelierul de gusturi", initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.
Un preparat foarte simplu, dar deosebit, ideal pentru o seara de weekend.
Servite turtitele calde cu sos dulce-acrisor sau sos chili, dupa preferinte. Se pot prepara si in baie de ulei, dar varianta la cuptor este mult mai sanatoasa.
Somonul la gratar sau la cuptor merge de minune cu lamaie, portocale, capere si patrunjel...
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
spray&
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata