Salate, garnituri si aperitive
Retete Decorix.ro: Oua umplute
Foarte usor de preparat, ouale, prin bogatia lor in calciu si fier sunt totodata un izvor pretios de proteine.
Ingrediente
- 8 oua (si in functie de numarul de persoane si de apetit cantitatile ingredientelor se pot mari)
- 1 cutie de 100-150gr cu pate ficat (gasca, pui, rata sau porc)
- 1 lingura mustar
- sare
- piper
- zeama de lamaie dupa gust
- patrunjel si cateva masline fara samburi, ca decor
Mod de preparare
Ouale se fierb tare, timp de 10 min, dupa care se pun in apa rece ca sa poata fi curatate usor.
Se curata de coaja, se taie longitudinal, in jumatati. Galbenusul se scoate usor cu o lingurita si se pune intr-un bol unde se amesteca cu pateul de ficat preferat, cu sarea, mustarul si zeama de lamaie, in cantitatile dorite de fiecare. Se omogenizeaza compozitia si cu ajutorul unei lingurite se umple fiecare jumatate de albus care apoi se aseaza pe platoul de servit.
Dupa ce s-au umplut toate jumatatile de ou, se orneaza fiecare ‘’cosulet’’ cu o frunzulita de patrunjel, cu cateva feliute de maslina si/sau cu o bucatica de gogosar murat.
Platoul de servit se orneaza cu cateva frunze intregi de salata verde sau cu salata iceberg taiata fideluta si asezata ca baza, peste care se pun ouale umplute. Mai estetic si mai practic este sa le puneti pe platoul (Platou pentru oua (inox), Platou pentru oua si Platou pentru oua cu capac), special prevazut cu alveole pentru fiecare jumatate de ou umplut.
Pofta buna!
Se curata de coaja, se taie longitudinal, in jumatati. Galbenusul se scoate usor cu o lingurita si se pune intr-un bol unde se amesteca cu pateul de ficat preferat, cu sarea, mustarul si zeama de lamaie, in cantitatile dorite de fiecare. Se omogenizeaza compozitia si cu ajutorul unei lingurite se umple fiecare jumatate de albus care apoi se aseaza pe platoul de servit.
Dupa ce s-au umplut toate jumatatile de ou, se orneaza fiecare ‘’cosulet’’ cu o frunzulita de patrunjel, cu cateva feliute de maslina si/sau cu o bucatica de gogosar murat.
Platoul de servit se orneaza cu cateva frunze intregi de salata verde sau cu salata iceberg taiata fideluta si asezata ca baza, peste care se pun ouale umplute. Mai estetic si mai practic este sa le puneti pe platoul (Platou pentru oua (inox), Platou pentru oua si Platou pentru oua cu capac), special prevazut cu alveole pentru fiecare jumatate de ou umplut.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 6069
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Oua umplute:
Postat de Maria Raducu pe data de 2011-07-28
Daca ti-a placut reteta Oua umplute, aboneaza-te la RSS-ul de
Salate, garnituri si aperitive::Aperitive pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Gustoase si usor de facut! Aceste rosii umplute nu necesita cine stie ce experienta in ale gatitului, dar nici multe ingrediente. Dimpotriva, le poti pregati cu ce ai prin bucatarie. Ti le recomandam
Azi iti prezentam o reteta rapida si delicioasa, pentru micul dejun. Din numai cateva ingrediente vei pregati o masa pe cinste. Felul in care arata sigur te va convinge!
O reteta care nu necesita cunostinte temeinice de gatit, dar cu care iti poti impresiona invitatii! Sfat: cand mergi la cumparaturi, cauta rosii Red Grape. Sunt parfumate si foarte dulci.
Sunt foarte usor de facut si numai bune de servit atat cu ocazia unei mese in familie, ori cand organizezi o mica petrecere.
Aroma usor picanta a branzei de capra si gustul dulce al fructelor Kaki fac din acest aperitiv o gustare perfecta pentru o petrecere, dar si pentru un weekend in care vrei sa te rasfeti.
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun