Dulciuri
Tort cu afine si mousse de ciocolata
Ingrediente
- 5 oua
- 2 linguri fructoza
- 1 lingura cacao
- 3 linguri jumate mix patisserie
- esenta rom
- 1 varf cutit bicarbonat
- 1 praf de sare
- - Ingrediente crema de ciocolata neagra:
- 2 ciocolate negre (70-80 % cacao)
- 150 ml frisca nebatuta
- 150 g frisca batuta
- 1 foaie gelatina
- stafide
- - Ingrediente Crema de ciocolata alba:
- 2 ciocolate albe (fara zahar)
- 150 ml frisca nebatuta
- 150 g frisca batuta
- 1 foaie gelatina
- stafide
Mod de preparare
Se bat albusurile spuma cu mixerul (cu un praf de sare), se adauga fructoza si se bat pana se intaresc din nou; se adauga galbenusurile si esenta de rom si se bat in continuare putin pentru omogenizare.
Separat se amesteca intr-un bol mix-ul de patisserie + cacao + bicarbonatul de sodiu.
Se adauga acest amestec peste compozitia de oua amestecand usor (de sus in jos, cu un tel para, NU MIXER) pentru a pastra aerul in compozitie.
Se pune la cuptor 20 min (incalzit in prealabil la 180°).
Preparare crema: se marunteste ciocolata si se pune gelatina la inmuiat in apa rece; se da in clocot frisca nebatuta, se toarna peste ciocolata si se amesteca in cercuri concentrice cu telul para pana se topeste ciocolata; se adauga foaia de gelatina si se amesteca pana se topeste; dupa racire se adauga frisca batuta (sa fie scoasa de la frigider cu vreo 10 minute inainte, sa nu fie diferenta prea mare de temperatura intre cele doua compozitii) si se amesteca usor cu un tel para (cu miscari de sus in jos, sa ramana pufoasa). La final adaugam si cateva stafide aurii amestecand usor.
La final se lasa la frigider 1 ora.
Pe blatul racit se adauga mai intai crema neagra si se lasa la frigider cam 40 min si pe urma se adauga crema alba. Deasupra presaram afine si ciocolata neagra rasa. Il mai lasam la frigider pana se intareste.
Pofta buna!
Separat se amesteca intr-un bol mix-ul de patisserie + cacao + bicarbonatul de sodiu.
Se adauga acest amestec peste compozitia de oua amestecand usor (de sus in jos, cu un tel para, NU MIXER) pentru a pastra aerul in compozitie.
Se pune la cuptor 20 min (incalzit in prealabil la 180°).
Preparare crema: se marunteste ciocolata si se pune gelatina la inmuiat in apa rece; se da in clocot frisca nebatuta, se toarna peste ciocolata si se amesteca in cercuri concentrice cu telul para pana se topeste ciocolata; se adauga foaia de gelatina si se amesteca pana se topeste; dupa racire se adauga frisca batuta (sa fie scoasa de la frigider cu vreo 10 minute inainte, sa nu fie diferenta prea mare de temperatura intre cele doua compozitii) si se amesteca usor cu un tel para (cu miscari de sus in jos, sa ramana pufoasa). La final adaugam si cateva stafide aurii amestecand usor.
La final se lasa la frigider 1 ora.
Pe blatul racit se adauga mai intai crema neagra si se lasa la frigider cam 40 min si pe urma se adauga crema alba. Deasupra presaram afine si ciocolata neagra rasa. Il mai lasam la frigider pana se intareste.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 4313
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Tort cu afine si mousse de ciocolata:
Postat de Laura Godri pe data de 2011-08-31 Nota: 4,00 din 1 voturi.
Daca ti-a placut reteta Tort cu afine si mousse de ciocolata, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Torturi si tarte pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Aceasta este o reteta perfecta pentru Dragobete. Cumpara ingredientele, pregateste tartele si surprinde-ti persoana draga. Sunt extrem de usor de preparat, dar absolut fabuloase!
Te poftim la un desert minunat! Il recomandam atat pentru o aniversare, cat si pentru o sarbatoare mai importanta. De ce nu, iti poti surprinde si colegii de munca. Noteaza-ti reteta in caietul tau de
Pentru Ziua Internationala a Ciocolatei cu Menta (19 februarie), ne-am gandit sa-ti propunem o reteta de tort cu... ciocolata si menta! Racoros si aromat, sigur isi va face loc pe masa ta in curand!
Acest desert minunat este potrivit atat pentru o zi obisnuita, cat si pentru o aniversare. Se face usor si e delicios. Amesteci cateva ingrediente si ai obtinut o minunata tarta cu ciocolata si lapte
Tortul roz cu sampanie este un desert special, ideal pentru o zi importanta.
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun