Dulciuri
Pana cotta cu para caramel
Pentru acele ocazii cand vrei sa te rasfeti cu un desert foarte rafinat, iti propun pana cotta cu para caramel.
Ingrediente
- 240g zahar, sucul de la 2 lamai
- 1 baton vanilie
- 1 crenguta rozmarin
- 300ml frisca
- 300g mascarpone
- 4 foite gelatina
- 4 pere
- 2 linguri unt
- 300ml vin alb
- 1 baton scortisoara
- anason stelat
Mod de preparare
Amestecam sucul de la o lamaie cu 100g zahar, il lasam sa se caramelizeze fara a amesteca. Turnam caramelul in forme mici de sufleu unse cu unt. Scoatem maduva pastaii de vanilie. Punem pe foc atat maduva, cat si vanilia, impreuna cu rozmarinul, frisca, mascarpone, 100g zahar si fierbem totul la foc mic 15 minute.
Inmuiem gelatina, scoatem rozmarinul si batonul de vanilie, apoi lasam sa se raceasca. Stoarcem gelatina si o dizolvam in frisca. Turnam amestecul rezultat in forme si le lasam 3 ore la rece.
Scoatem samburii perelor prin partea de jos si le stropim cu sucul de lamaie. Topim restul zaharului. Incorporam untul. Cufundam perele in amestec, apoi stingem cu vinul . Adaugam scortisoara si anasonul stelat. Tinem pe foc 5 minute.
Cufundam formele in apa fierbinte, apoi rasturnam pana cotta pe farfurii. Ornam dupa plac.
Pofta buna!
Inmuiem gelatina, scoatem rozmarinul si batonul de vanilie, apoi lasam sa se raceasca. Stoarcem gelatina si o dizolvam in frisca. Turnam amestecul rezultat in forme si le lasam 3 ore la rece.
Scoatem samburii perelor prin partea de jos si le stropim cu sucul de lamaie. Topim restul zaharului. Incorporam untul. Cufundam perele in amestec, apoi stingem cu vinul . Adaugam scortisoara si anasonul stelat. Tinem pe foc 5 minute.
Cufundam formele in apa fierbinte, apoi rasturnam pana cotta pe farfurii. Ornam dupa plac.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2377
Postat de Simona Stefanuca pe data de 2011-12-19
Daca ti-a placut reteta Pana cotta cu para caramel, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Usturoiul salbatic
Usturoiul salbatic sau leurda creste in zonele paduroase, cu umiditate ridicata si degaja un miros a...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita