193135987363285

Feluri de mancare

Home» ...» Mancaruri ...» Sote de iepure cu sos alb de smantana si vin alb

Retete Decorix.ro: Sote de iepure cu sos alb de smantana si vin alb

      Trimite pe mail Printeaza
Sote de iepure cu sos alb de smantana si vin alb


Dificultate: mediu

RATING


Trecand prin diferite supermarketuri si chiar si in piete, am constatat cu placere ca se poate procura carne de iepure, fie ca este vorba de iepure intreg sau chiar doar de pulpe. Redescoperiti savorile carnii de vanat si incercati sa preparati de exemplu iepurele, fara teama unui esec. Veti reusi sa-i faceti pe cei dragi sa-si doreasca iarasi si iarasi alte feluri de mancare, sofisticate dar usor de preparat, ceva care sa va scoata din monotonia cotidiana, care sa va dezvolte gusturi noi, altele decat ceea ce ati savurat pana acum. Curiozitatea va va fi rasplatita!

Ingrediente
  • 1 iepure intreg
  • 4-6 buc ceapa rosie de apa, de forma alungita
  • 100 gr smantana
  • 100 ml vin alb sec
  • 30 gr unt
  • 1 lingura de ulei
  • 1 varf de lingurita de cimbru
  • 1 frunza de dafin
  • 1 praf de sare
  • 1 varf de cutit de piper macinat
Mod de preparare
Iepurele se taie in bucati, de preferat in numarul de portii pe care le doriti (in cazul nostru se pot obtine 4 portii).

Intr-o tigaie se pune uleiul si untul impreuna, se pun bucatite de iepure si se rumenesc usor pe ambele parti, la foc mic si cu grija in asa fel incat grasimea sa nu se arda si sa nu fumege.

Se scot bucatile de friptura rumenite si se pun intr-un vas, in asteptare.
In grasimea in care carnea s-a rumenit, se pune ceapa rosie taiata marunt si se inabusa la foc redus, se toarna vinul alb, se adauga cimbrul, sarea, piperul proaspat macinat si foaia de dafin. Bucatile de friptura se aseaza intr-un vas de Jena sau intr-o tava de friptura, se adauga ceapa stinsa cu vin alb, se acopera cu un capac sau cu o folie de staniol si se da la cuptor. Se tin la cuptor aproximativ 1 ora, la foc redus. Se verifica san u scada sosul creat. Daca sosul scade, se adauga cate o cescuta cu apa fierbinte, din cand in cand. Tava trebuie sa ramana permanent acoperita. Dupa o ora, se verifica cu o furculita de friptura daca carnea este bine patrunsa. Daca este necesar, se mai lasa tava inca 15 min pentru ca friptura sa fie bine patrunsa. In ultimele 5 min se scoate tava si se adauga smantana in soteul obtinut.

Friptura se aseaza pe un platou incalzit in prealabil si se acopera cu sosul preparat din smantana si vin.

Putem sa servim acest deliciu cu orez basmatic sau cu cartofi fierti la vapori.

Pofta buna!



Vizualizari: 5259


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Maria Raducu pe data de 2012-02-15 Nota: 5,00 din 1 voturi.


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Sote de iepure cu sos alb de smantana si vin alb, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Feluri de mancare Feluri de mancare::Mancaruri cu carne pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Drob din carne de vita
Reteta noastra pentru weekend: drob din carne de vita. Este accesibila inclusiv gospodinelor incepatoare! Preparatul arata foarte bine si are un gust ce-ti va rasfata, cu siguranta, papilele gustative
Tocanita de pui cu carnaciori si ardei gras
Pregateste si serveste! Iata o reteta usoara pentru pranzul de astazi. Putina carne, cateva legume, puse in tigaie, alaturi de supa si un minunat sos marinara, si e gata masa de la amiaza. Gustul minu
Lasagna cu carne de curcan si mozzarella
Rasfata-ti papilele gustative cu o delicioasa lasagna! Sigur ai mai mancat lasagna pana acum, dar ca cea din imagine, niciodata. Aroma data de semintele de fenicul si gustul legumelor o fac inconfunda
Tocanita cu carne si fasole – Cremoasa si delicioasa
Uite la ce reteta ne-am gandit noi pentru pranz si cina. Este usor de preparat si nu ai nevoie de multe ingrediente. Daca nu obisnuiesti sa mananci picant, poti elimina fulgii de ardei iute. Gustul pr
Aripioare
Reteta aceasta te salveaza ori de cate ori nu stii ce sa mai pregatesti bun pentru ai tai. Cu doar cateva ingrediente poti prepara ceva gustos si satios. Iar daca iti place sa mananci mai picant, treb
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Acaiul
Originand din zona Amazonului, fructele arborelui de acai au facut furori prin lumea civilizata in u...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul cand folosinta timpului sau sunt numai somn si mancare, o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro