Dulciuri
Retete Decorix.ro: Bomboane de ciocolata cu arome
Ingrediente
- 50 ml smantana
- 130 gr ciocolata la alegere
- 1 sticluta de esenta la alegere : portocale, visine, lamaie, etc.
Mod de preparare
Ciocolata se topeste. Se unge forma din silicon cu un prim strat de ciocolata si se lasa sa se raceasca.
Se unge apoi cu un al doilea strat. Intre timp, se pregateste umplutura pentru bomboane.
Se taie ciocolata in bucati nu prea mici. Se fierbe smantana, dupa care se toarna peste bucatile de ciocolata si se amesteca usor. Se lasa sa se racoresca si se adauga esenta de fructe aleasa.
Cu ajutorul unei pungi de ornat (poche) se umple fiecare alveola pentru bomboane. Se mai lasa sa se racoresca, dupa care se sigileaza bomboanele cu un ultim strat de ciocolata.
Forma din silicon se tine la frigider cateva ore, apoi bomboanele se scot din forma si se servesc.
Pofta buna!
Se unge apoi cu un al doilea strat. Intre timp, se pregateste umplutura pentru bomboane.
Se taie ciocolata in bucati nu prea mici. Se fierbe smantana, dupa care se toarna peste bucatile de ciocolata si se amesteca usor. Se lasa sa se racoresca si se adauga esenta de fructe aleasa.
Cu ajutorul unei pungi de ornat (poche) se umple fiecare alveola pentru bomboane. Se mai lasa sa se racoresca, dupa care se sigileaza bomboanele cu un ultim strat de ciocolata.
Forma din silicon se tine la frigider cateva ore, apoi bomboanele se scot din forma si se servesc.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 5712
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Bomboane de ciocolata cu arome:
Postat de Maria Raducu pe data de 2012-03-19 Nota: 5,00 din 1 voturi.
Daca ti-a placut reteta Bomboane de ciocolata cu arome, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Alegeti cartofi dulci (yams americani) si orezul cu bob alungit pentru mesele dumneavoastra festive.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline