Feluri de mancare
Paine rustica
Pentru ca painea rustica este un deliciu prea putin gustat in casele noastre, va invitam sa preparati aceasta paine folosind o reteta pe cat de simpla, pe atat de usor de pregatit datorita aliatului nostru fidel din bucatarie, aparatul de facut paine.
Ingrediente
- 400 ml apa
- 3 linguri sare de mare
- 3 linguri ulei de masline
- 750 gr faina cu tarate
- 1,5 lingurita zahar
- 11 gr drojdie uscata
- 150 gr seminte de floarea soarelui si susan
Mod de preparare
Se pune apa calduta cu sare, se adauga uleiul de masline.
Se toarna uniform in vas faina.
Se face deasupra un sant si se presara drojdia de bere uscata.
Se programeaza masina de facut paine la programul pentru paine de 1250 gr. Se aleg optiunile de rumenire dorite.
Semintele se presara uniform pe aluat si acestea se adauga in timpul unei perioade de repaos intre doua perioade de dospire.
Pentru a avea o crusta moale, ungeti painea proaspat coapta cu putin ulei de masline.
Pofta buna!
Se toarna uniform in vas faina.
Se face deasupra un sant si se presara drojdia de bere uscata.
Se programeaza masina de facut paine la programul pentru paine de 1250 gr. Se aleg optiunile de rumenire dorite.
Semintele se presara uniform pe aluat si acestea se adauga in timpul unei perioade de repaos intre doua perioade de dospire.
Pentru a avea o crusta moale, ungeti painea proaspat coapta cu putin ulei de masline.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 3008
Postat de Maria Raducu pe data de 2012-03-19
Daca ti-a placut reteta Paine rustica, aboneaza-te la RSS-ul de
Feluri de mancare::Pizza si paste pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
In curand se termina programul de munca pe ziua aceasta si stii ca trebuie sa gatesti imediat ce ajungi acasa, dar esti in pana de idei? Iti recomandam o portie de paste carbonara.
Bucurati-va de o pizza autentica, integrand, in acelasi timp, mai multe legume in alimentatie.
Sosul marinara picant este ideal pentru preparatele cu paste.
Pastele pot fi hranitoare si fara carne, iar pentru un plus de aroma puteti prepara legumele la cuptor in loc sa le fierbeti.
Pesto din broccoli este minunat pentru preparatele cu paste.
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita