193135987363285

Feluri de mancare

Home» ...» Mancaruri ...» Aripioare de pui cu sos de usturoi si verdeata

Aripioare de pui cu sos de usturoi si verdeata

      Trimite pe mail Printeaza
Aripioare de pui cu sos de usturoi si verdeata


Dificultate: usor

RATING


Aspectul foarte colorat datorat ingredientelor face ca acest preparat sa fie placut in orice sezon. Reteta este la un pret convenabil si va placea tuturor, inclusiv copiilor pe care ii stim mai mofturosi. Este simplu de preparat, rapida si foarte putin calorica, deoarece nu am adaugat in compozitia ei smantana.

Puteti sa serviti acest fel de mancare cu orez, cu paste farfalle, cartofi natur sau fierti la aburi. In cazul in care nu sunteti fan al aripioarelor, puteti sa le inlocuiti cu piept de pui dezosat, taiat in felii de 1-2 cm grosime.

Ingrediente
  • 800 gr aripioare de pui
  • 1 cutie de branza cremoasa cu usturoi si verdeata
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 ardei gras verde
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml supa de pasare
  • 100 ml lapte
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 capatana de usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 1/4 dintr-un praz
Mod de preparare
Ardeii se curata de seminte si se introduc in cuptorul incalzit la 180°C si se coc aprox 20 min pana ce li se crapa coaja.
Se curata de coaja si se taie in felii subtiri. Se lasa deoparte. Se vor adauga la final in mancare.

Separat ceapa se taie fin, iar morcovii se taie in rondele.
Se pun intr-o cratita si se fierb la foc potrivit 10 min.
Se dau deoparte si se lasa si acestia in asteptare.

Aripioarele curatate bine, spalate si scurse de apa se pun intr-o craticioara sa se inabuse pana ce se rumenesc usor.
Daca doriti, puteti sa le inlocuiti cu felii din piept de pui sau chiar din curcan.

Peste carnea usor rumenita se pun rondelele fierte si se adauga si usturoiul graunte intregi.
Se stropesc cu vin alb si se lasa sa fierba incet pana ce mai scade sosul.
Se completeaza apoi cu supa de pui, verdeturile tocate si prazul taiat rondele.

Incercati daca aripioarele (sau alt tip de carne preferata) s-au fiert si adaugati branza pe care ati amestecat-o in prealabil cu laptele.
Se toarna peste carne fara a o lasa sa fierba in clocot aproximativ 5 min si la final se pun ardeii copti, curatati si taiati lamele, peste care se presara putin patrunjel tocat fin.

Pofta buna!



Vizualizari: 2537


Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Aripioare de pui cu sos de usturoi si verdeata:

decorix.ro


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Maria Raducu pe data de 2012-03-26


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Aripioare de pui cu sos de usturoi si verdeata, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Feluri de mancare Feluri de mancare::Mancaruri cu carne pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Drob din carne de vita
Reteta noastra pentru weekend: drob din carne de vita. Este accesibila inclusiv gospodinelor incepatoare! Preparatul arata foarte bine si are un gust ce-ti va rasfata, cu siguranta, papilele gustative
Tocanita de pui cu carnaciori si ardei gras
Pregateste si serveste! Iata o reteta usoara pentru pranzul de astazi. Putina carne, cateva legume, puse in tigaie, alaturi de supa si un minunat sos marinara, si e gata masa de la amiaza. Gustul minu
Lasagna cu carne de curcan si mozzarella
Rasfata-ti papilele gustative cu o delicioasa lasagna! Sigur ai mai mancat lasagna pana acum, dar ca cea din imagine, niciodata. Aroma data de semintele de fenicul si gustul legumelor o fac inconfunda
Tocanita cu carne si fasole – Cremoasa si delicioasa
Uite la ce reteta ne-am gandit noi pentru pranz si cina. Este usor de preparat si nu ai nevoie de multe ingrediente. Daca nu obisnuiesti sa mananci picant, poti elimina fulgii de ardei iute. Gustul pr
Aripioare
Reteta aceasta te salveaza ori de cate ori nu stii ce sa mai pregatesti bun pentru ai tai. Cu doar cateva ingrediente poti prepara ceva gustos si satios. Iar daca iti place sa mananci mai picant, treb
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Tot ceea ce mancam peste strictul necesar, furam din stomacul saracilor"
Mahatma Gandhi
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro