193135987363285

Feluri de mancare

Home» Ce gates...» Feluri d...» Mancarur...» Ghiveci manastiresc

Ghiveci manastiresc

      Trimite pe mail Printeaza
Ghiveci manastiresc


Dificultate: medie

RATING


Aceasta reteta este una din acelea care sunt bune sa le folositi, fie ca mancati de post, fie ca nu, alaturi de o friptura, sau daca doriti sa aveti la masa o varietate de arome provenite de la legumele atat de sanatoase si bogate in vitamine si saruri minerale.

Ingrediente
  • 1 morcov
  • 1/2 telina
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/4 praz
  • 100 gr mazare boabe
  • 100 gr fasole verde
  • 100 gr bame
  • 150 gr rosii in suc de rosii
  • 1/4 varza alba
  • 1 vanata mica
  • 2 cartofi mijlocii
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1/2 legatura marar
  • 1 varf lingurita de piper macinat
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura maizena - optional
Mod de preparare
Ceapa se curata si se taie felii subtiri. Se pune intr-o tigaie si se inabusa putin dupa care se scoate si se pune intr-un vas de Jena.

Morcovul, telina, dovlecelul si prazul se curata si se taie rondele ceva mai groase. Se inabusa si ele in aceeasi tigaie dupa ce a fost scoasa ceapa. Se inabusa putin dupa care se scot cu ajutorul unei palete si se asaza in vasul de sticla termorezistenta.

Mazarea, fasolea verde si bamele pot fi din conserva sau de la congelator. Daca provin din conserve, acestea se scurg bine si se pun in straturi succesive in vasul de sticla fara a le inabusi.
Cartofii se curata de coaja, se taie in rondele si se adauga in alt strat legumelor deja puse in vas.

Vanata se taie rondele, se presara putina sare si se lasa sa se scurga sucul usor amarui. In cazul in care aveti vinete in congelator, folositi-le pe acelea fara a le dezgheta. Taiati din calup cateva bucatele pe care le dispuneti uniform in vas.

Varza se taie fideluta, se caleste usor in tigaie si se pune peste vanata.
Dupa ce toate legumele au fost asezate in vas, se toarna pe deasupra rosiile – care au fost inabusite in ulei, in prealabil, usturoiul pisat, se presara un praf de sare si piper si se adauga 200 ml de apa.

Vasul se acopera cu un capac sau cu o folie de aluminiu si se introduce in cuptorul preincalzit pentru cca 20 min.
In cazul in care doriti sa aveti un sos mai gros, folositi maizena (amidon de porumb) pentru a obtine consistenta dorita. In acest caz, dupa 20 min se scurge sosul lasat de legumele aproape fierte, se amesteca cu maizena si se rastoarna in vas. Acesta se mai introduce in cuptor inca 5-10 min cat sa se ingroase sosul.

Cand este gata, se serveste cu verdeata proaspat taiata si presarata pe deasupra.
Ghiveciul acesta poate fi si o buna garnitura pentru diverse tipuri de fripturi.

Pofta buna!



Vizualizari: 5656


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Maria Raducu pe data de 2012-03-30 Nota: 4,00 din 3 voturi.


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Ghiveci manastiresc, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Feluri de mancare Feluri de mancare::Mancaruri cu legume pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Lasagna mexicana
O delicioasa reteta pentru pranz! Iti vei rasfata papilele gustative si nici nu vei sta prea mult timp in bucatarie.
Musli de linte
Incercati un musli de linte la micul dejun si veti incepe ziua cu multa energie!
Curry de naut
O reteta speciala de curry, cu naut si spanac.
Paella vegetariana cu rosii
Paella este un preparat spaniol foarte gustos, ce merita incercat si in varianta vegetariana cu ceapa si rosii.
Cartofi gratinati cu legume
Serviti o portie de cartofi gratinati cu legume si 2 feluri de branza frantuzeasca.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cubebul
Cubebul este o specie foarte rara de piper, cu un gust relativ apropiat de al piperului, dar ceva ma...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Florile fac intotdeauna oamenii mai buni, mai fericiti si mai de ajutor; ele sunt raze de soare, mancare si medicament pentru suflet"
Luther Burbank
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro