193135987363285

Feluri de mancare

Home» Ce gates...» Feluri d...» Mancarur...» Pulpa de miel glazurata cu miere

Pulpa de miel glazurata cu miere

      Trimite pe mail Printeaza
Pulpa de miel glazurata cu miere


Dificultate: medie

RATING


Credem ca v-ati gandit cum veti prepara friptura de miel pentru aceasta masa de Paste. Poate ca aveti deja o reteta proprie, verificata, pe care ati preparat-o anul trecut si cu care ati avut mare succes.
Daca doriti sa incercati altceva, sa veniti cu o noutate si sa-i surprindeti placut pe cei dragi, atunci va propunem sa incercati o reteta curajoasa, prin care veti descoperi o modalitate deosebita de a da o alta imagine fripturii traditionale din pulpa de miel.

Ingrediente
  • 1,5 pulpa de miel
  • 5 linguri de miere lichida
  • 1 lingurita curry
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri ulei
Mod de preparare
Pulpa de miel se parleste bine, se spala si se sterge bine cu servet de hartie absorbant.
Cu ajutorul unui cutit cu varful foarte bine ascutit si subtire se fac cateva orificii de 2 cm din loc in loc, pe partea superioara.
Intr-un vas se face un amestec din miere, curry, sucul de lamaie, ulei si un praf de sare.

Cu ajutorul unei pensule se unge intreaga suprafata a pulpei, dupa care se asaza intr-un vas adanc (un vas de Jena sau un vas ceramic ce poate fi introdus in cuptor).
Se pune carnea inauntru si se toarna restul de sos pe deasupra.
Se acopera cu o folie de aluminiu si se pune in frigider sa se marineze timp de minimum 4 ore.

Cuptorul se incalzeste la 200°C.
Se scoate vasul din frigider cu cca 30 min inainte de a-l introduce in cuptor.
Se introduce in cuptor pentru 10 min la temperatura ridicata.
Se scade apoi temperatura la 170°C si se continua coacerea inca 30 min.
Din timp in timp, ungeti cu o pensula din silicon exteriorul, folosindu-va de sosul lasat in vas si insistand pe laterale pentru a prinde o glazura uniforma.

Friptura se scoate si se serveste calda alaturi de rosii coapte la cuptor (sau pe o plita incinsa), stropite cu putin ulei de masline si cimbru sau cu cartofi inabusiti in unt si rozmarin.

Pofta buna!



Vizualizari: 3008


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Maria Raducu pe data de 2012-04-06 Nota: 5,00 din 1 voturi.


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Pulpa de miel glazurata cu miere, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Feluri de mancare Feluri de mancare::Mancaruri cu carne pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Drob din carne de vita
Reteta noastra pentru weekend: drob din carne de vita. Este accesibila inclusiv gospodinelor incepatoare! Preparatul arata foarte bine si are un gust ce-ti va rasfata, cu siguranta, papilele gustative
Tocanita de pui cu carnaciori si ardei gras
Pregateste si serveste! Iata o reteta usoara pentru pranzul de astazi. Putina carne, cateva legume, puse in tigaie, alaturi de supa si un minunat sos marinara, si e gata masa de la amiaza. Gustul minu
Lasagna cu carne de curcan si mozzarella
Rasfata-ti papilele gustative cu o delicioasa lasagna! Sigur ai mai mancat lasagna pana acum, dar ca cea din imagine, niciodata. Aroma data de semintele de fenicul si gustul legumelor o fac inconfunda
Tocanita cu carne si fasole – Cremoasa si delicioasa
Uite la ce reteta ne-am gandit noi pentru pranz si cina. Este usor de preparat si nu ai nevoie de multe ingrediente. Daca nu obisnuiesti sa mananci picant, poti elimina fulgii de ardei iute. Gustul pr
Aripioare
Reteta aceasta te salveaza ori de cate ori nu stii ce sa mai pregatesti bun pentru ai tai. Cu doar cateva ingrediente poti prepara ceva gustos si satios. Iar daca iti place sa mananci mai picant, treb
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mesteacanul
Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul m...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul cand folosinta timpului sau sunt numai somn si mancare, o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro