Dulciuri
Retete Decorix.ro: Briose cu lapte condensat indulcit
Pentru un mic dejun dulce, briosele sunt cele mai tentante. Reteta aceasta este foarte simpla, desi diferita de ceea ce poate am gasit prin cartile de bucate. Ineditul este dat de folosirea a trei tipuri de lapte: lapte dulce, lapte praf si lapte condensat indulcit!
Ingrediente
- 400 gr faina
- 50 gr lapte praf
- 115 ml lapte proaspat
- 55 gr lapte condensat indulcit
- 30 gr zahar pudra
- 4 gr sare
- 7 gr drojdie uscata
- 1 ou + 2 galbenusuri + 1 ou pentru rumenire
- 40 gr unt moale
- seminte de mac
Mod de preparare
Faina se cerne intr-un castron.
Se face in mijlocul fainii un locas si se pun cele 3 feluri de lapte, zaharul, un praf de sare, praful de copt si ouale. Nu se pune acum untul!
Se amesteca aceste ingrediente pana ce se obtine o coca moale.
La final se adauga si untul moale, se framanta in continuare pana ce aceasta devine neteda, uniforma.
Se pune vasul intr-un loc ferit de curenti de aer ca sa-si dubleze volumul.
Dupa un timp, se iau bucati de aluat de cca 40 gr si se asaza in forme de briose din silicon.
Se mai lasa cca 5-10 min ca sa mai creasca.
Se unge fiecare briosa cu ou batut si amestecat cu putin lapte.
Formele de briose se introduc in cuptorul preincalzit la 180° C si se coc 25-30 min.
Pentru ca briosele sa capete o tenta aurie, se ung cu 1 ou batut cu o lingura de lapte inainte de introducerea lor in cuptor.
Cand sunt gata, se scot, se lasa sa se racoreasca si se servesc la micul dejun sau la gustarea de dupa-amiaza.
Pofta buna!
Se face in mijlocul fainii un locas si se pun cele 3 feluri de lapte, zaharul, un praf de sare, praful de copt si ouale. Nu se pune acum untul!
Se amesteca aceste ingrediente pana ce se obtine o coca moale.
La final se adauga si untul moale, se framanta in continuare pana ce aceasta devine neteda, uniforma.
Se pune vasul intr-un loc ferit de curenti de aer ca sa-si dubleze volumul.
Dupa un timp, se iau bucati de aluat de cca 40 gr si se asaza in forme de briose din silicon.
Se mai lasa cca 5-10 min ca sa mai creasca.
Se unge fiecare briosa cu ou batut si amestecat cu putin lapte.
Formele de briose se introduc in cuptorul preincalzit la 180° C si se coc 25-30 min.
Pentru ca briosele sa capete o tenta aurie, se ung cu 1 ou batut cu o lingura de lapte inainte de introducerea lor in cuptor.
Cand sunt gata, se scot, se lasa sa se racoreasca si se servesc la micul dejun sau la gustarea de dupa-amiaza.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 5800
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Briose cu lapte condensat indulcit:
Postat de Maria Raducu pe data de 2012-04-06
Daca ti-a placut reteta Briose cu lapte condensat indulcit, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Prajituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Rasfat pentru doua zile libere! Iata reteta pe care o poti pregati persoanei iubite, cu ocazia Dragobetelui. Noteaza-ti reteta pentru ca diseara sau maine sa o prepari si tu.
O prajitura simpla, dar de efect, perfecta pentru weekend.
Mango este un fruct exotic dulce, perfect pentru un desert cremos, fara coacere!
Aceasta prajitura cu consistenta lipicioasa este extrem de usor de preparat!
Serviti aceasta prajitura pufoasa cu o cupa de inghetata de vanilie.
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta