193135987363285

Feluri de mancare

Home» ...» Mancaruri ...» Cuscus cu carne de miel si legume

Cuscus cu carne de miel si legume

      Trimite pe mail Printeaza
Cuscus cu carne de miel si legume


Dificultate: medie

RATING


Pentru ca ne apropiem de Paste, va propunem sa gatiti acest cuscus cu carne de miel. Este un fel de mancare nord african, definit prin asocierea granulelor conglomerate de grau dur cu naut sau diverse alte leguminoase. Poate fi mancat rece sau cald, simplu, aromatizat cu diverse plante aromatice preferate sau poate insoti o tocana de legume si o carne fripta, fiarta sau inabusita. Chiar daca acest fel de mancare este foarte frecvent in nordul Africii, a ajuns sa fie foarte apreciat in multe tari europene.

Ingrediente
  • gat, umar si piciorul din fata ale mielului
  • 4 morcovi
  • 1 praz
  • 2 dovlecei mici
  • 1/2 telina
  • 200 gr mazare verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 200 gr naut din conserva
  • 0,5 kg cuscus bob mijlociu
  • 1 lamaie
  • 1/2 lingurita boia de ardei (dulce sau iute)
  • 1 varf de lingurita chimen pisat
  • 1 varf de lingurita nucsoara rasa
  • 1 praf de sare
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1/2 legatura de patrunjel
Mod de preparare
Morcovii se curata de coaja, se spala, se scurg bine si se taie pe lungime si latime rezultand 8 lamele potrivit de groase.
Ardeii se curata, se spala si se taie in sferturi.
Dovleceii se taie in felii de 1-1,5 cm grosime.

Telina se curata de coaja si se taie si ea in felii, care vor fi stropite cu suc de lamaie pentru a nu se innegri pana ce le introducem la fiert.
Prazul se curata si se taie in segmente de 7-8 cm lungime si apoi in 2 sau 4, in functie de grosimea firului de praz.

Intr-o cratita se pune uleiul de masline si se inabusa bucatile de carne care au fost deja portionate.
Se scot din cratita si se lasa in asteptare.
In aceeasi cratita se inabusa legumele cu grija ca sa-si mentina forma.

Se adauga si bucatile de carne deja inabusite, se toarna putin apa fiarta peste ele si se continua fierberea, la foc redus amestecand cu grija cu ajutorul unei linguri de lemn sau a unei spatule din silicon.
Se adauga un praf de sare, piper, boia de ardei si se continua fierberea inca 20 min la foc redus.

Apoi punem mazarea verde, nautul scurs bine si mirodeniile.
Se introduce vasul in cuptor si se mai fierbe inca 15 min.
Cuscusul se pune la inmuiat cca 15 min.
Se scurge de apa si se fierbe intr-un vas de gatit la aburi folosindu-ne de indicatiile de pe ambalaj.

Cand totul este gata se asaza pe un platou si se presara verdeata tocata fin.
Se serveste fierbinte insotit de un vin rose.

Foto: Wikipedia

Pofta buna!



Vizualizari: 3703


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Maria Raducu pe data de 2012-04-11


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Cuscus cu carne de miel si legume, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Feluri de mancare Feluri de mancare::Mancaruri cu carne pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Drob din carne de vita
Reteta noastra pentru weekend: drob din carne de vita. Este accesibila inclusiv gospodinelor incepatoare! Preparatul arata foarte bine si are un gust ce-ti va rasfata, cu siguranta, papilele gustative
Tocanita de pui cu carnaciori si ardei gras
Pregateste si serveste! Iata o reteta usoara pentru pranzul de astazi. Putina carne, cateva legume, puse in tigaie, alaturi de supa si un minunat sos marinara, si e gata masa de la amiaza. Gustul minu
Lasagna cu carne de curcan si mozzarella
Rasfata-ti papilele gustative cu o delicioasa lasagna! Sigur ai mai mancat lasagna pana acum, dar ca cea din imagine, niciodata. Aroma data de semintele de fenicul si gustul legumelor o fac inconfunda
Tocanita cu carne si fasole – Cremoasa si delicioasa
Uite la ce reteta ne-am gandit noi pentru pranz si cina. Este usor de preparat si nu ai nevoie de multe ingrediente. Daca nu obisnuiesti sa mananci picant, poti elimina fulgii de ardei iute. Gustul pr
Aripioare
Reteta aceasta te salveaza ori de cate ori nu stii ce sa mai pregatesti bun pentru ai tai. Cu doar cateva ingrediente poti prepara ceva gustos si satios. Iar daca iti place sa mananci mai picant, treb
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Anason
Anason
Anasonul este o planta mediteraneana inrudita cu mararul si coriandrul, de la care se folosesc in pr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cu orice pret, casatoreste-te. Daca îti gasesti o sotie buna vei deveni foarte fericit. Dar daca îti vei gasi una rea, atunci vei deveni un filozof"
Socrate
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro