193135987363285

Feluri de mancare

Rata cu cirese

      Trimite pe mail Printeaza
Rata cu cirese


Dificultate: avansat

RATING


Desi pare a fi o reteta sofisticata prin alaturarea celor doua ingrediente principale - rata si ciresele - veti putea constata ca este usor de preparat, iar gustul este deosebit de interesant.

Ingrediente
  • 2 kg carne de rata
  • 1 kg cirese
  • 1 pahar cognac
  • 30 gr unt
  • 1 felie de bacon afumat
  • 1 lamaie
  • 1 fir de patrunjel
  • 1 fir de telina verde
  • 1 frunza de dafin
  • 1/2 legatura ceapa verde
  • 1 praf de sare si piper macinat
Mod de preparare
Se prefera o rata mai frageda care se prepara mai repede.
Acesta se sareaza si pipereaza la interior.
Se pot prepara numai pulpe si piept si, in acest caz, cantitatea trebuie sa fie proportionala cu numarul de persoane de la masa.

Carnea bucati (pulpe si piept in cazul in care optati pentru varianta aceasta) se rumeneste la suprafata intr-o tigaie cu putin ulei si rozmarin, numai cateva minute.
Se introduce carnea intr-un vas cu putina apa in cuptor si se acopera cu folie de staniol sau capac potrivit.
Se tine in cuptor minimum 1h30, verificand din cand in cand nivelul apei.
In cazul in care apa a scazut, se mai adauga cate o cana cu apa fierbinte (daca se pune apa rece peste carnea fierbinte, aceasta se intareste).
Se intoarce carnea pentru a fi bine patrunsa.
Se incearca cu o furculita si, daca aceasta patrunde cu usurinta, inseamna ca friptura este gata.
In loc de apa, se poate adauga supa fierbinte, concentrata, din legume sau de pasare.

Cat timp carnea este in cuptor pregatim ciresele.
Acestea se spala, se curata de codite si li se scot samburii.
Apoi, intr-o tigaie se pune untul sa se inmoaie, iar peste el se pun ciresele.
Se inabusa la foc redus cca 3 min, se sting cu cognac, se adauga si piperul.

Dupa ce carnea s-a patruns bine, se scoate din cuptor.
Sosul cireselor se scurge intr-un alt vas si se combina cu sosul pe care l-a lasat carnea de rata in vasul din cuptor.
Acest sos se omogenizeaza si se asezoneaza dupa gust.

Cand este servita, carnea se asaza la masa pe un platou inconjurata de ciresele inabusite, foarte fierbinti, iar sosul se aduce fierbinte in sosiera.

Pofta buna!



Vizualizari: 1798


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Maria Raducu pe data de 2012-05-21


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Rata cu cirese, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Feluri de mancare Feluri de mancare::Mancaruri cu carne pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Drob din carne de vita
Reteta noastra pentru weekend: drob din carne de vita. Este accesibila inclusiv gospodinelor incepatoare! Preparatul arata foarte bine si are un gust ce-ti va rasfata, cu siguranta, papilele gustative
Tocanita de pui cu carnaciori si ardei gras
Pregateste si serveste! Iata o reteta usoara pentru pranzul de astazi. Putina carne, cateva legume, puse in tigaie, alaturi de supa si un minunat sos marinara, si e gata masa de la amiaza. Gustul minu
Lasagna cu carne de curcan si mozzarella
Rasfata-ti papilele gustative cu o delicioasa lasagna! Sigur ai mai mancat lasagna pana acum, dar ca cea din imagine, niciodata. Aroma data de semintele de fenicul si gustul legumelor o fac inconfunda
Tocanita cu carne si fasole – Cremoasa si delicioasa
Uite la ce reteta ne-am gandit noi pentru pranz si cina. Este usor de preparat si nu ai nevoie de multe ingrediente. Daca nu obisnuiesti sa mananci picant, poti elimina fulgii de ardei iute. Gustul pr
Aripioare
Reteta aceasta te salveaza ori de cate ori nu stii ce sa mai pregatesti bun pentru ai tai. Cu doar cateva ingrediente poti prepara ceva gustos si satios. Iar daca iti place sa mananci mai picant, treb
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Lemn dulce
Lemn dulce
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comest...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ca sa faci o placinta cu mere din nimic, trebuie ca mai intai sa creezi universul"
Carl Sagan
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro