Dulciuri
Retete Decorix.ro: Briose simple
Ingrediente
- 500 gr faina
- 250 gr unt
- 50 gr zahar
- 15-20 gr drojdie
- 6 oua
- 1 ceasca lapte
- 1 lingurita sare
Mod de preparare
Drojdia se dizolva in putin lapte cald.
125 gr de faina se amesteca cu drojdia si se lasa la cald cca 1 ora, sa creasca.
Restul de faina se pune intr-un lighean si se face o adancitura la mijloc in care se pun ouale, zaharul si praful de sare.
Se amesteca bine sa nu ramana cocoloase.
Se toarna laptele putin cate putin, atat cat sa rezulte un aluat de cozonac, nu prea moale.
Se framanta bine si dupa aceea se adauga untul topit.
Tot aluatul rezultat se pune intr-un vas pe care il acoperim si il lasam la dospit mai multe ore. Nu se tine ca la cozonac, in bucataria incalzita.
Dupa ce a crescut, se ia aluatul, se imparte in 5 bucati taindu-l cu cutitul, dupa care fiecare bucata se lipeste iar una de alta si se tot framanta.
Se face din aluat un rulou si se taie din el bucatele care se pun in forme de briose.
Daca aveti forme pentru briose din silicon, nu este nevoie sa ungeti formele decat la prima lor utilizare.
Formele se umplu cu aluat numai pana la jumatate.
Se mai taie o bucatica din aluat de marimea unei migdale si se pune pe fiecare briosa.
Briosele se lasa sa mai creasca pana ce ajung la partea de sus a formei, apoi se ung cu un ou batut, cu ajutorul unei pensule. Se introduc in cuptor la copt pentru 15 min.
Se scot si se servesc calde sau reci la micul dejun, alaturi de ceai, lapte sau cafea.
Pofta buna!
125 gr de faina se amesteca cu drojdia si se lasa la cald cca 1 ora, sa creasca.
Restul de faina se pune intr-un lighean si se face o adancitura la mijloc in care se pun ouale, zaharul si praful de sare.
Se amesteca bine sa nu ramana cocoloase.
Se toarna laptele putin cate putin, atat cat sa rezulte un aluat de cozonac, nu prea moale.
Se framanta bine si dupa aceea se adauga untul topit.
Tot aluatul rezultat se pune intr-un vas pe care il acoperim si il lasam la dospit mai multe ore. Nu se tine ca la cozonac, in bucataria incalzita.
Dupa ce a crescut, se ia aluatul, se imparte in 5 bucati taindu-l cu cutitul, dupa care fiecare bucata se lipeste iar una de alta si se tot framanta.
Se face din aluat un rulou si se taie din el bucatele care se pun in forme de briose.
Daca aveti forme pentru briose din silicon, nu este nevoie sa ungeti formele decat la prima lor utilizare.
Formele se umplu cu aluat numai pana la jumatate.
Se mai taie o bucatica din aluat de marimea unei migdale si se pune pe fiecare briosa.
Briosele se lasa sa mai creasca pana ce ajung la partea de sus a formei, apoi se ung cu un ou batut, cu ajutorul unei pensule. Se introduc in cuptor la copt pentru 15 min.
Se scot si se servesc calde sau reci la micul dejun, alaturi de ceai, lapte sau cafea.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 4714
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Briose simple:
Postat de Maria Raducu pe data de 2012-07-20
Daca ti-a placut reteta Briose simple, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Prajituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Rasfat pentru doua zile libere! Iata reteta pe care o poti pregati persoanei iubite, cu ocazia Dragobetelui. Noteaza-ti reteta pentru ca diseara sau maine sa o prepari si tu.
O prajitura simpla, dar de efect, perfecta pentru weekend.
Mango este un fruct exotic dulce, perfect pentru un desert cremos, fara coacere!
Aceasta prajitura cu consistenta lipicioasa este extrem de usor de preparat!
Serviti aceasta prajitura pufoasa cu o cupa de inghetata de vanilie.
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
spray&
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata