Dulciuri
Inghetata cu anason verde
O idee indrazneata aceasta inghetata de anason.
Un parfum dulce, puternic si aromat, care aminteste de lemnul-dulce si de aroma feniculului.
Un parfum dulce, puternic si aromat, care aminteste de lemnul-dulce si de aroma feniculului.
Ingrediente
- 600 ml lapte semidegresat sau degresat
- 10 gr pudra de anason verde
- 6 galbenusuri
- 75 gr zahar tos
- 100 ml frisca lichida
Mod de preparare
Laptele si anasonul se pun intr-un vas si se fierb timp de 15 min la foc redus.
Intr-un bol, se freaca galbenusurile cu zaharul tos, pana ce se albesc.
In momentul in care laptele se umfla, acesta se toarna peste ouale frecate.
Se amesteca foarte bine si apoi se toarna, amestecand in continuare cu telul.
Se fierbe timp de 7 min la foc moale.
Se ia de pe foc si se adauga frisca lichida.
Se lasa sa se raceasca si se introduce intr-un blender pentru a le amesteca foarte bine, dupa care se pune minim o ora in congelator, fie in forme din silicon, fie in cornete.
Pofta buna!
Intr-un bol, se freaca galbenusurile cu zaharul tos, pana ce se albesc.
In momentul in care laptele se umfla, acesta se toarna peste ouale frecate.
Se amesteca foarte bine si apoi se toarna, amestecand in continuare cu telul.
Se fierbe timp de 7 min la foc moale.
Se ia de pe foc si se adauga frisca lichida.
Se lasa sa se raceasca si se introduce intr-un blender pentru a le amesteca foarte bine, dupa care se pune minim o ora in congelator, fie in forme din silicon, fie in cornete.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2453
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Inghetata cu anason verde:
Postat de Maria Raducu pe data de 2012-07-25 Nota: 5,00 din 1 voturi.
Daca ti-a placut reteta Inghetata cu anason verde, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Creme si inghetate pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Incearca o combinatie aromata de ciocolata si portocale, intr-un desert simplu, ce nu necesita coacere.
Ne indulcim cu un smoothie delicios, plin de ciocolata!
Serviti acest mousse cu seminte de dovleac, mac si floarea-soarelui, stafide, merisoare uscate si felii de banana.
Desi dureaza 4-5 ore pana e gata, este un mod economic de a prepara un desert de casa racoritor.
Un desert racoritor de sezon, care imbina perfect aroma de caise cu cea de mango.
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mesteacanul
Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul m...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun