193135987363285

Salate, garnituri si aperitive

Home» Ce gates...» Salate, ...» Aperitiv...» Galantina de pui

Galantina de pui

      Trimite pe mail Printeaza
Galantina de pui


Dificultate: medie

RATING


Reteta veche a bucatariei franceze, aceasta se bazeaza pe carne de pasare sau de peste, in aspic.
Reteta se poate asemui cu puiul umplut, deosebirea constand in procedeul de fierbere a carnii: aceasta este fiarta impreuna cu multe plante aromatice, ceea ce ii confera galantinei o aroma fina, deosebita, specifica.

Ingrediente
  • 1 pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 telina
  • 200-300 gr maruntaie de pui
  • 1-2 frunze de telina
  • 1 frunza de dafin
  • 10 boabe de piper
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 ou
  • 50 gr masline rondele
  • 100 gr ciuperci taiate lamele fine
Mod de preparare
Pentru reusita realizarii acestui pui umplut, va puteti aduce aportul de imaginatie si puteti sa-l umpleti conform dorintelor fiecaruia.
Reteta traditionala cuprinde ingredientele de mai sus.

Puiul se curata crud. Scopul este de a scoate toate oasele si de a pastra carnea si pielita intr-o bucata cat mai intreaga.
Cu ajutorul unui cutit ascutit (sau a unei forafece speciale pentru bucatarie) se taie pasarea pe mijlocul spatelui, se decupeaza in dreptul aripilor si in dreptul partii de jos a pulpelor. Totul trebuie facut cu grija pentru a nu rupe pielita.
Carcasa se scoate si se curata toata carnea de pe oase.

Carnea si oasele se pun la fiert cu un praf de sare si cu legumele timp de 1 ora intr-un vas cu o capacitate de 2-3 l.
Cand carnea este aproape fiarta, se adauga si legumele impreuna cu putin cimbru, o foaie de dafin, cateva fire de patrunjel verde, telina (frunze si radacina) si cateva boabe de piper. Se continua fierberea inca 15 min.
Se scot legumele si carnea, se pun sa se raceasca si se strecoara supa.

Toate ingredientele fierte se taie si se amesteca, se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Se adauga maslinele taiate si ciupercile taiate lamele fine inabusite, impreuna cu oul batut.
Se mai adauga putina supa si se omogenizeaza compozitia.

Pielita de pasare se poate coase cu ata alimentara, astfel incat sa ramana spatiu liber care va permite fierberea fara riscul de a se sparge pielea.
Se introduce puiul umplut in vasul in care au fiert maruntaiele si numai dupa ce supa s-a racit.
Se fierbe la foc redus cca 1 ora.

Se scoate si se asaza pe un platou, dupa care se preseaza punand deasupra o farfurie intinsa cu o greutate peste.
Se tine asa pana ce se raceste complet si se scurge surplusul de suc.
Cand s-a racit, se taie felii si se serveste cu o salata, ca aperitiv.

Foto: Wikipedia

Pofta buna!


2 utilizatori coolinaria.ro au incercat reteta "Galantina de pui". Incearc-o si tu!
Vizualizari: 5155


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Maria Raducu pe data de 2012-08-20 Nota: 5,00 din 3 voturi.


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Galantina de pui, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Salate, garnituri si aperitive Salate, garnituri si aperitive::Aperitive pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Rosii umplute, in aluat de patiserie
Gustoase si usor de facut! Aceste rosii umplute nu necesita cine stie ce experienta in ale gatitului, dar nici multe ingrediente. Dimpotriva, le poti pregati cu ce ai prin bucatarie. Ti le recomandam
Omleta cu ciuperci si masline – Reteta pentru micul dejun
Azi iti prezentam o reteta rapida si delicioasa, pentru micul dejun. Din numai cateva ingrediente vei pregati o masa pe cinste. Felul in care arata sigur te va convinge!
Gustare cu fasole si rosii coapte
O reteta care nu necesita cunostinte temeinice de gatit, dar cu care iti poti impresiona invitatii! Sfat: cand mergi la cumparaturi, cauta rosii Red Grape. Sunt parfumate si foarte dulci.
Sandvisuri cu sunca si avocado
Sunt foarte usor de facut si numai bune de servit atat cu ocazia unei mese in familie, ori cand organizezi o mica petrecere.
Aperitiv cu branza de capra si Kaki
Aroma usor picanta a branzei de capra si gustul dulce al fructelor Kaki fac din acest aperitiv o gustare perfecta pentru o petrecere, dar si pentru un weekend in care vrei sa te rasfeti.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca"
Benjamin Franklin
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro