Feluri de mancare
Paste cu prosciutto si portocale
Ingrediente
- 350 gr paste tagliatelle sau fettucine
- 60 gr unt
- 60 gr prosciutto, feliat subtire
- 1 portocala (zeama si coaja)
- 50 gr smantana
- 30 gr parmezan ras fin
- piper negru, proaspat macinat
Mod de preparare
Fierbeti apa intr-o oala suficient de mare. Adaugati sare si apoi pastele.
Fierbeti cateva minute, amestecand din cand in cand.
Scurgeti pastele si pastrati 60 ml din apa in care au fiert.
Intre timp, topiti untul intr-o tigaie adanca antiaderenta, la foc mediu spre tare.
Adaugati prosciutto taiat in fasii late de 2-3 cm.
Sotati pana se rumeneste, aprox. 3 minute.
Adaugati apa oprita de la paste, zeama de portocala, jumatate din coaja de portocala rasa si smantana si aduceti la fierbere.
Adaugati pastele si gatiti 1 minut, amestecand pentru ca sosul sa acopere uniform pastele.
Asezonati cu sare si piper.
Adaugati parmezanul ras si amestecati.
Serviti pe farfurii incalzite.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Fierbeti cateva minute, amestecand din cand in cand.
Scurgeti pastele si pastrati 60 ml din apa in care au fiert.
Intre timp, topiti untul intr-o tigaie adanca antiaderenta, la foc mediu spre tare.
Adaugati prosciutto taiat in fasii late de 2-3 cm.
Sotati pana se rumeneste, aprox. 3 minute.
Adaugati apa oprita de la paste, zeama de portocala, jumatate din coaja de portocala rasa si smantana si aduceti la fierbere.
Adaugati pastele si gatiti 1 minut, amestecand pentru ca sosul sa acopere uniform pastele.
Asezonati cu sare si piper.
Adaugati parmezanul ras si amestecati.
Serviti pe farfurii incalzite.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2445
Postat de Liana Hardt pe data de 2012-12-21 Nota: 3,00 din 1 voturi.
Daca ti-a placut reteta Paste cu prosciutto si portocale, aboneaza-te la RSS-ul de
Feluri de mancare::Pizza si paste pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
In curand se termina programul de munca pe ziua aceasta si stii ca trebuie sa gatesti imediat ce ajungi acasa, dar esti in pana de idei? Iti recomandam o portie de paste carbonara.
Bucurati-va de o pizza autentica, integrand, in acelasi timp, mai multe legume in alimentatie.
Sosul marinara picant este ideal pentru preparatele cu paste.
Pastele pot fi hranitoare si fara carne, iar pentru un plus de aroma puteti prepara legumele la cuptor in loc sa le fierbeti.
Pesto din broccoli este minunat pentru preparatele cu paste.
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI

Lemn dulce
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comest...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun