Dulciuri
Trufe de ciocolata cu bourbon
Crema ganache din care sunt facute aceste bomboane se poate folosi si pentru a decora prajituri sau pentru a indulci cafeaua.
Ingrediente
- Pentru 40 bomboane:
- 450 gr ciocolata neagra, bucatele
- 110 gr smantana grasa (pt frisca)
- 115 ml whiskey bourbon
- un praf de sare
- 130 gr miez de nuca tocat
Mod de preparare
Fierbeti smantana si luati de pe foc.
Adaugati bucatile de ciocolata si amestecati pana cand compozitia e omogena.
Adaugati whisky si amestecati pana se incorporeaza bine, apoi adaugati un praf de sare.
Lasati amestecul (ganache) sa se odihneasca la temperatura camerei pana se intareste (aprox. 4 ore).
Folosind 2 linguri, impartiti compozitia in portii de aprox. 14-15 grame si rulati-o apoi intre palme, pentru a forma bilute fine de ciocolata.
Dati apoi aceste bilute prin miezul de nuca tocat (nu prea fin).
Foto: Flickr
Pofta buna!
Adaugati bucatile de ciocolata si amestecati pana cand compozitia e omogena.
Adaugati whisky si amestecati pana se incorporeaza bine, apoi adaugati un praf de sare.
Lasati amestecul (ganache) sa se odihneasca la temperatura camerei pana se intareste (aprox. 4 ore).
Folosind 2 linguri, impartiti compozitia in portii de aprox. 14-15 grame si rulati-o apoi intre palme, pentru a forma bilute fine de ciocolata.
Dati apoi aceste bilute prin miezul de nuca tocat (nu prea fin).
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2200
Postat de Liana Hardt pe data de 2013-02-13 Nota: 5,00 din 2 voturi.
Daca ti-a placut reteta Trufe de ciocolata cu bourbon, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Prajituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Rasfat pentru doua zile libere! Iata reteta pe care o poti pregati persoanei iubite, cu ocazia Dragobetelui. Noteaza-ti reteta pentru ca diseara sau maine sa o prepari si tu.
O prajitura simpla, dar de efect, perfecta pentru weekend.
Mango este un fruct exotic dulce, perfect pentru un desert cremos, fara coacere!
Aceasta prajitura cu consistenta lipicioasa este extrem de usor de preparat!
Serviti aceasta prajitura pufoasa cu o cupa de inghetata de vanilie.
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun