Dulciuri
Sorbet de sampanie
Un desert racoritor, ideal de servit intr-o seara romantica, alaturi de cupe de sampanie.
Ingrediente
- 350 ml vin spumant sau sampanie
- 200 gr zahar tos
- 1 lingura sirop de glucoza
- 1 lingurita coaja de lamaie sau grepfrut
- 350 ml suc de grepfrut proaspat
- 60 ml zeama de lamaie
Mod de preparare
Intr-o tigaie adanca, puneti sampania, zaharul, siropul de glucoza si coaja de lamaie (sau grepfrut).
Aduceti la fierbere si luati de pe foc dupa ce dizolva complet zaharul.
Strecurati intr-un castron din inox, pentru a se raci mai repede.
Adaugati zeama de lamaie si de grepfrut si lasati sa se raceasca de tot.
Pentru asta, puteti pune castronul intr-unul mai mare, umplut pe jumatate cu apa rece si gheata si amestecati pana cand mixul cu sampanie este racit complet, reimprospatand gheata din castronul mare ori de cate ori e necesar.
Alternativa ar fi sa acoperiti castronul cu folie alimentara si sa-l lasati in frigider peste noapte sau cateva ore in congelator.
Procesati amestecul intr-un aparat de facut inghetata, conform indicatiilor aparatului.
Transferati compozitia intr-o cutie etansa si lasati-o in congelator cel putin 6 ore, ca sa inghete bine.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Aduceti la fierbere si luati de pe foc dupa ce dizolva complet zaharul.
Strecurati intr-un castron din inox, pentru a se raci mai repede.
Adaugati zeama de lamaie si de grepfrut si lasati sa se raceasca de tot.
Pentru asta, puteti pune castronul intr-unul mai mare, umplut pe jumatate cu apa rece si gheata si amestecati pana cand mixul cu sampanie este racit complet, reimprospatand gheata din castronul mare ori de cate ori e necesar.
Alternativa ar fi sa acoperiti castronul cu folie alimentara si sa-l lasati in frigider peste noapte sau cateva ore in congelator.
Procesati amestecul intr-un aparat de facut inghetata, conform indicatiilor aparatului.
Transferati compozitia intr-o cutie etansa si lasati-o in congelator cel putin 6 ore, ca sa inghete bine.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2767
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Sorbet de sampanie:
Postat de Liana Hardt pe data de 2013-02-15
Daca ti-a placut reteta Sorbet de sampanie, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Creme si inghetate pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Incearca o combinatie aromata de ciocolata si portocale, intr-un desert simplu, ce nu necesita coacere.
Ne indulcim cu un smoothie delicios, plin de ciocolata!
Serviti acest mousse cu seminte de dovleac, mac si floarea-soarelui, stafide, merisoare uscate si felii de banana.
Desi dureaza 4-5 ore pana e gata, este un mod economic de a prepara un desert de casa racoritor.
Un desert racoritor de sezon, care imbina perfect aroma de caise cu cea de mango.
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun