Dulciuri
Biscuiti cu stafide
Aceste gustari traditionale din Tara Galilor se servesc de obicei calde, cu unt si gem.
Ingrediente
- 225 g faina care creste singura
- 110 g unt
- 1 ou batut
- o mana de stafide
- putin lapte
- 85 g zahar pudra
- unt pentru uns
Mod de preparare
Dati untul prin faina pentru a forma mici cocoloase.
Combinati astfel cu zahar si stafide si amestecati bine.
Adaugati oul batut.
Framantati bine si adaugati putin lapte pentru ca aluatul sa fie moale.
Intindeti aluatul sa aiba 5 mm grosime si taiati in cerculete de 7,5-10 cm.
Ungeti cu unt o plita pentru turte sau o tigaie cu striatii de tip gratar.
Puneti plita pe flacara pana se incalzeste bine.
Puneti biscuitii pe plita si lasati-i 2-3 min pe fiecare parte sau pana se rumenesc.
Dati prin zahar pudra cat sunt inca fierbinti.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!
Combinati astfel cu zahar si stafide si amestecati bine.
Adaugati oul batut.
Framantati bine si adaugati putin lapte pentru ca aluatul sa fie moale.
Intindeti aluatul sa aiba 5 mm grosime si taiati in cerculete de 7,5-10 cm.
Ungeti cu unt o plita pentru turte sau o tigaie cu striatii de tip gratar.
Puneti plita pe flacara pana se incalzeste bine.
Puneti biscuitii pe plita si lasati-i 2-3 min pe fiecare parte sau pana se rumenesc.
Dati prin zahar pudra cat sunt inca fierbinti.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 3270
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Biscuiti cu stafide:
Postat de Madalina Guta pe data de 2013-04-26
Daca ti-a placut reteta Biscuiti cu stafide, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
spray&
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata