Dulciuri
Pasca cu oua de prepelita
Reteta de pasca italiana, decorata cu oua de prepelita. Pentru un plus de efect, puteti vopsi ouale, la fel cum faceti cu cele traditionale, de gaina.
Daca nu vopsiti ouale de prepelita, nu este nevoie sa le fierbeti pentru ca se vor face la cuptor odata cu pasca.
Daca nu vopsiti ouale de prepelita, nu este nevoie sa le fierbeti pentru ca se vor face la cuptor odata cu pasca.
Ingrediente
- 375 g faina
- 1 cub drojdie
- 60 g zahar
- 1 lingurita sare
- 175 ml lapte caldut
- 2 linguri unt, la temperatura camerei
- 2 oua de gaina, batute
- 75 g fructe uscate
- 1/2 lingurita anason
- cateva oua de prepelita pentru decorat, fierte si vopsite (optional)
- putin ulei de masline
Mod de preparare
Intr-un castron, amestecati cam o treime din faina cu zahar, drojdie si sare.
Adaugati lapte si unt.
Bateti cu mixerul pana cand devine un aluat fin.
Adaugati ouale de gaina si inca 4 linguri de faina.
Bateti bine pana ajunge la o consistenta fina.
Adaugati fructele si anasonul.
Adaugati restul de faina.
Asezati aluatul pe o suprafata tapetata cu faina si framantati 5-10 min.
Ungeti castronul cu ulei de masline si treceti aluatul prin el.
Acoperiti cu un prosop si lasati la crescut intr-un loc cald in jur de o ora.
Framantati din nou aluatul cateva minute pentru a scoate aerul din el.
Taiati aluatul in 3 si rulati-l pana cand ajunge la o lungime de 40-50 cm.
Impletiti fasiile si asezati intr-o tava unsa cu ulei.
Decorati cu ouale de prepelita, acoperiti si lasati la crescut 30 min.
Ungeti pasca cu un ou batut si coaceti 30 min la 175 grade Celsius.
Lasati la racit.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Adaugati lapte si unt.
Bateti cu mixerul pana cand devine un aluat fin.
Adaugati ouale de gaina si inca 4 linguri de faina.
Bateti bine pana ajunge la o consistenta fina.
Adaugati fructele si anasonul.
Adaugati restul de faina.
Asezati aluatul pe o suprafata tapetata cu faina si framantati 5-10 min.
Ungeti castronul cu ulei de masline si treceti aluatul prin el.
Acoperiti cu un prosop si lasati la crescut intr-un loc cald in jur de o ora.
Framantati din nou aluatul cateva minute pentru a scoate aerul din el.
Taiati aluatul in 3 si rulati-l pana cand ajunge la o lungime de 40-50 cm.
Impletiti fasiile si asezati intr-o tava unsa cu ulei.
Decorati cu ouale de prepelita, acoperiti si lasati la crescut 30 min.
Ungeti pasca cu un ou batut si coaceti 30 min la 175 grade Celsius.
Lasati la racit.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2765
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Pasca cu oua de prepelita:
Postat de Madalina Guta pe data de 2013-05-01
Daca ti-a placut reteta Pasca cu oua de prepelita, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Lamaie Kaffir
Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Citrus hystrix, lamaia Kaffir provine de la arbustul de gradi...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun