Dulciuri
Retete Decorix.ro: Panna cotta cu sirop de artar
Desert italian clasic, panna cotta se poate servi si in varianta mini (finger-food), mai ales daca se foloseste o forma de silicon deosebita cum este cea Primavara/Vara cu fluturasi, albinute, flori si buburuze.
Ingrediente
- Pentru 15 mini-portii:
- 250 ml smantana pt frisca
- 125 ml lapte
- 50 g zahar
- 2 foi de gelatina
Mod de preparare
Puneti foile de gelatina la inmuiat in apa rece pentru 10 minute.
Incalziti frisca cu laptele si zaharul pentru 15 minute, amestecand in continuu, dar fara sa ajungeti la punctul de fierbere.
Scoateti gelatina din apa, stoarceti-o si adaugati-o, dupa ce ati stins focul, peste crema. Amestecati.
Varsati lichidul obtinut in formele de silicon si lasati sa se raceasca complet inainte de a pune la frigider.
Dupa ce ati lasat la frigider cel putin 4 ore, scoateti delicat din forme micile panna cotta si turnati peste ele sirop de artar.
Foto: Silikomart
Pofta buna!
Incalziti frisca cu laptele si zaharul pentru 15 minute, amestecand in continuu, dar fara sa ajungeti la punctul de fierbere.
Scoateti gelatina din apa, stoarceti-o si adaugati-o, dupa ce ati stins focul, peste crema. Amestecati.
Varsati lichidul obtinut in formele de silicon si lasati sa se raceasca complet inainte de a pune la frigider.
Dupa ce ati lasat la frigider cel putin 4 ore, scoateti delicat din forme micile panna cotta si turnati peste ele sirop de artar.
Foto: Silikomart
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2971
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Panna cotta cu sirop de artar:
Postat de Silikomart pe data de 2013-07-12
Daca ti-a placut reteta Panna cotta cu sirop de artar, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Creme si inghetate pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Incearca o combinatie aromata de ciocolata si portocale, intr-un desert simplu, ce nu necesita coacere.
Ne indulcim cu un smoothie delicios, plin de ciocolata!
Serviti acest mousse cu seminte de dovleac, mac si floarea-soarelui, stafide, merisoare uscate si felii de banana.
Desi dureaza 4-5 ore pana e gata, este un mod economic de a prepara un desert de casa racoritor.
Un desert racoritor de sezon, care imbina perfect aroma de caise cu cea de mango.
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
spray&
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata