Dulciuri
Pere posate in vin cu ciocolata
Reteta si-asa delicioasa de pere posate in vin rosu este imbogatita cu sos de ciocolata si se poate servi cu frisca si frunze de menta.
Ingrediente
- 6 pere, decojite si fara cotor
- 750 ml vin rosu
- 250 g zahar
- 1 baton mic de scortisoara
- 1 pastaie de vanilie, desfacuta
- 1 fir mic de cimbru
- 3 stelute de anason
- 1/2 lingurita nucsoara
- Pentru sosul de ciocolata:
- 75 g ciocolata amaruie, taiata cubulete
- 75 g unt cald
- 75 g frisca pt prajituri
- 75 g cacao
- 75 g apa
- 75 g zahar
Mod de preparare
Amestecati vinul, zaharul, condimentele si ierburile si aduceti la fierbere.
Reduceti focul si puneti perele la fiert. Intoarceti-le regulat daca nu sunt acoperite complet.
Dupa 30 min, scoateti perele si lasati deoparte.
Aduceti lichidul ramas la fierbere pana se reduce si devine ca un sirop.
Pentru sosul de ciocolata:
Intr-o tigaie, amestecati bine toate ingredientele, la foc mic. Dupa ce se omogenizeaza, mai lasati pe foc 5 minute sa se ingroase sosul.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!
Reduceti focul si puneti perele la fiert. Intoarceti-le regulat daca nu sunt acoperite complet.
Dupa 30 min, scoateti perele si lasati deoparte.
Aduceti lichidul ramas la fierbere pana se reduce si devine ca un sirop.
Pentru sosul de ciocolata:
Intr-o tigaie, amestecati bine toate ingredientele, la foc mic. Dupa ce se omogenizeaza, mai lasati pe foc 5 minute sa se ingroase sosul.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 3953
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Pere posate in vin cu ciocolata:
Postat de Madalina Guta pe data de 2013-10-02
Daca ti-a placut reteta Pere posate in vin cu ciocolata, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun