Feluri de mancare
Somon in sos de vin alb
Pentru sos folositi un vin alb care va place sa-l beti, ca sa puteti servi alaturi de somon un pahar din ce va ramane.
Daca va place, puteti sota putin usturoi si ceapa in unt inainte de a adauga vinul.
Daca va place, puteti sota putin usturoi si ceapa in unt inainte de a adauga vinul.
Ingrediente
- 2 linguri unt nesarat
- 125 ml vin alb
- 125 ml smantana
- 1 lingurita patrunjel uscat
- 2 fileuri de somon, la cuptor, prajite sau la aburi (dupa gust)
Mod de preparare
Intr-o craticioara, topiti untul la foc mic spre mediu.
Adaugati vinul alb, mariti flacara si aduceti la fierbere.
Micsorati flacara si lasati sa fiarba incet pana se reduce la jumatate.
Adaugati smantana si patrunjelul si aduceti din nou la fierbere.
Asezonati cu sare si piper negru proaspat macinat.
Acoperiti si pastrati sosul cald cat gatiti somonul dupa metoda preferata.
Transferati somonul gatit pe farfurie cu o garnitura la alegere si turnati sos din belsug peste somon.
Serviti imediat.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Adaugati vinul alb, mariti flacara si aduceti la fierbere.
Micsorati flacara si lasati sa fiarba incet pana se reduce la jumatate.
Adaugati smantana si patrunjelul si aduceti din nou la fierbere.
Asezonati cu sare si piper negru proaspat macinat.
Acoperiti si pastrati sosul cald cat gatiti somonul dupa metoda preferata.
Transferati somonul gatit pe farfurie cu o garnitura la alegere si turnati sos din belsug peste somon.
Serviti imediat.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 1929
Postat de Liana Hardt pe data de 2014-02-14
Daca ti-a placut reteta Somon in sos de vin alb, aboneaza-te la RSS-ul de
Feluri de mancare::Mancaruri cu peste pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Incercati o combinatie inedita de halibut cu sos salsa delicios, Pico de Gallo.
Reteta filmata si preparata in cadrul campaniei de educatie culinara "Atelierul de gusturi", initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.
Un preparat foarte simplu, dar deosebit, ideal pentru o seara de weekend.
Servite turtitele calde cu sos dulce-acrisor sau sos chili, dupa preferinte. Se pot prepara si in baie de ulei, dar varianta la cuptor este mult mai sanatoasa.
Somonul la gratar sau la cuptor merge de minune cu lamaie, portocale, capere si patrunjel...
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Lamaie Kaffir
Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Citrus hystrix, lamaia Kaffir provine de la arbustul de gradi...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun