Dulciuri
Negrese cu nuca
Cu siguranta va deveni reteta de negrese preferata!
Ingrediente
- 75 gr unt
- 170 gr ciocolata neagra
- 125 gr zahar brun
- 2 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- un praf de sare
- 50 gr faina
- 100 gr nuci
- 1/2 lingurita cafea instant (optional)
Mod de preparare
Tapetati o tava patrata (20 x 20 cm) cu hartie de copt si preincalziti cuptorul.
Cerneti faina, cafeaua instant si sarea intr-un castronel si amestecati.
Tocati miezul de nuca.
Topiti ciocolata si untul la baie de aburi.
Intr-un bol de mixer bateti ouale si zaharul pana devine pufos si deschis la culoare.
La viteza mica, amestecati cu ciocolata topita, vanilia si ingredientele uscate (faina, cafea, sare).
Incorporati miezul de nuca.
Intindeti aluatul astfel obtinut in tava de copt si coaceti 25-30 minute la 160 grade Celsius pana trece testul cu scobitoarea.
Lasati prajitura sa se raceasca in tava cateva minute.
Scoateti prajitura cu tot cu hartia de copt si puneti-o pe un fund de lemn.
Decupati inimi de diferite dimensiuni.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Cerneti faina, cafeaua instant si sarea intr-un castronel si amestecati.
Tocati miezul de nuca.
Topiti ciocolata si untul la baie de aburi.
Intr-un bol de mixer bateti ouale si zaharul pana devine pufos si deschis la culoare.
La viteza mica, amestecati cu ciocolata topita, vanilia si ingredientele uscate (faina, cafea, sare).
Incorporati miezul de nuca.
Intindeti aluatul astfel obtinut in tava de copt si coaceti 25-30 minute la 160 grade Celsius pana trece testul cu scobitoarea.
Lasati prajitura sa se raceasca in tava cateva minute.
Scoateti prajitura cu tot cu hartia de copt si puneti-o pe un fund de lemn.
Decupati inimi de diferite dimensiuni.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 3232
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Negrese cu nuca:
Postat de Liana Hardt pe data de 2014-02-19 Nota: 5,00 din 1 voturi.
Daca ti-a placut reteta Negrese cu nuca, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Prajituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Rasfat pentru doua zile libere! Iata reteta pe care o poti pregati persoanei iubite, cu ocazia Dragobetelui. Noteaza-ti reteta pentru ca diseara sau maine sa o prepari si tu.
O prajitura simpla, dar de efect, perfecta pentru weekend.
Mango este un fruct exotic dulce, perfect pentru un desert cremos, fara coacere!
Aceasta prajitura cu consistenta lipicioasa este extrem de usor de preparat!
Serviti aceasta prajitura pufoasa cu o cupa de inghetata de vanilie.
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun