Dulciuri
Mousse de cafea
Un desert aromat si cremos este oricand un deliciu!
Ingrediente
- Pentru 4 portii:
- 1 lingurita gelatina
- 60 ml apa
- 240 ml lapte condensat indulcit (nu evaporat)
- 3 linguri cafea instant espresso
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 240 ml smantana dulce, foarte rece
Mod de preparare
Intr-o craticioara, lasati gelatina la inmuiat 2 minute (in cei 60 ml apa).
Adaugati laptele si cafeaua instant si incalziti la foc mediu, amestecand constant, pana se dizolva cafeaua.
Luati vasul de pe foc, incorporati vanilia si lasati-l sa se odihneasca intr-un vas mai mare cu apa rece si gheata, amestecand din cand in cand pana se ingroasa compozitia si se raceste.
Intr-un castronel, bateti smantana pana se formeaza varfuri tari.
Incorporati amestecul de cafea in smantana batuta, cu grija.
Cu lingura, puneti spuma obtinuta in 4 pahare inalte si reci.
Dati la frigider pana e momentul sa o serviti.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Adaugati laptele si cafeaua instant si incalziti la foc mediu, amestecand constant, pana se dizolva cafeaua.
Luati vasul de pe foc, incorporati vanilia si lasati-l sa se odihneasca intr-un vas mai mare cu apa rece si gheata, amestecand din cand in cand pana se ingroasa compozitia si se raceste.
Intr-un castronel, bateti smantana pana se formeaza varfuri tari.
Incorporati amestecul de cafea in smantana batuta, cu grija.
Cu lingura, puneti spuma obtinuta in 4 pahare inalte si reci.
Dati la frigider pana e momentul sa o serviti.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2943
Postat de Liana Hardt pe data de 2014-04-23 Nota: 5,00 din 2 voturi.
Daca ti-a placut reteta Mousse de cafea, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Creme si inghetate pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Incearca o combinatie aromata de ciocolata si portocale, intr-un desert simplu, ce nu necesita coacere.
Ne indulcim cu un smoothie delicios, plin de ciocolata!
Serviti acest mousse cu seminte de dovleac, mac si floarea-soarelui, stafide, merisoare uscate si felii de banana.
Desi dureaza 4-5 ore pana e gata, este un mod economic de a prepara un desert de casa racoritor.
Un desert racoritor de sezon, care imbina perfect aroma de caise cu cea de mango.
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita