193135987363285

Feluri de mancare

Home» ...» Mancaruri ...» Cotlet de porc cu praz si sos de mustar

Cotlet de porc cu praz si sos de mustar

      Trimite pe mail Printeaza
Cotlet de porc cu praz si sos de mustar


Dificultate: medie

RATING


Pentru a obtine o friptura cat mai suculenta, frecati carnea de porc cu mixul de sare si lasati 24 de ore in frigider inainte de preparare.

Ingrediente
  • 4 cotlete de porc cu os, de 4-5 cm grosime
  • 2 lingurite sare grunjoasa
  • 2 lingurite cimbru proaspat tocat
  • 1 lingurita rozmarin proaspat tocat
  • 1 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 2 felii bacon, tocate grosier
  • ulei de masline (optional)
  • 3 buc. mari praz, feliat subtire (doar partile albe si verde deschis)
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 60 ml brandy
  • 240 ml supa de pui (nu prea sarata)
  • 2 lingurite salvie proaspata tocata
  • 2 lingurite mustar Dijon
  • 80 ml smantana
Mod de preparare
Tamponati cotletele cu prosoape de hartie.
Amestecati sarea grunjoasa cu cimbru, rozmarin si piperul negru si presarati pe cotlete, pe ambele parti.
Inveliti cotletele in folie alimentara si dati la frigider pana a doua zi.
Incingeti o tigaie adanca la foc mediu.
Adaucati baconul si sotati pana se rumeneste usor si devine crocant.
Cu o lingura cu gaurele, transferati bacon-ul intr-un castron micut.
Mariti flacara si puneti cotletele in tigaie.
Lasati pe foc pana se rumenesc, cam 4-5 minute pe fiecare parte.
Scoateti cotletele si puneti-le deoparte (intr-o tava sau farfurie).

Turnati zeama lasata in tigaie pana raman numai 3 linguri (daca nu e suficienta zeama, completati cu ulei de masline).
Adaugati prazul si sotati pana se inmoaie, cam 7 minute.
Adaugati usturoiul si amestecati 1 minut.
Adaugati brandy, apoi supa de pui si aduceti la fierbere.
Amestecati din cand in cand sa nu se prinda prazul de tigaie.
Puneti inapoi bacon-ul in tigaie, adaugati salvia si amestecati sa se combine.
Asezati cotletele printre celelalte ingrediente din tigaie si micsorati flacara.

Acoperiti si fierbeti inabusit 3 minute, dupa care intoarceti cotletele.
Acoperiti din nou si fierbeti pana ce temperatura din interiorul cotletelor ajunge la 60-62 grade Celsius, cam 3 minute.
Transferati cotletele pe un platou si acoperiti lejer cu folie de aluminiu, sa ramana calde.
Spumati grasimea din tigaie si fierbeti pana se evapora tot lichidul, cam 3 minute.
Adaugati mustarul si amestecati cu telul, apoi smantana.
Nu fierbeti!
Asezonati cu sare si piper si turnati sosul peste cotlete.

Foto: Flickr

Pofta buna!



Vizualizari: 2360


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Liana Hardt pe data de 2014-05-21


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Cotlet de porc cu praz si sos de mustar, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Feluri de mancare Feluri de mancare::Mancaruri cu carne pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Drob din carne de vita
Reteta noastra pentru weekend: drob din carne de vita. Este accesibila inclusiv gospodinelor incepatoare! Preparatul arata foarte bine si are un gust ce-ti va rasfata, cu siguranta, papilele gustative
Tocanita de pui cu carnaciori si ardei gras
Pregateste si serveste! Iata o reteta usoara pentru pranzul de astazi. Putina carne, cateva legume, puse in tigaie, alaturi de supa si un minunat sos marinara, si e gata masa de la amiaza. Gustul minu
Lasagna cu carne de curcan si mozzarella
Rasfata-ti papilele gustative cu o delicioasa lasagna! Sigur ai mai mancat lasagna pana acum, dar ca cea din imagine, niciodata. Aroma data de semintele de fenicul si gustul legumelor o fac inconfunda
Tocanita cu carne si fasole – Cremoasa si delicioasa
Uite la ce reteta ne-am gandit noi pentru pranz si cina. Este usor de preparat si nu ai nevoie de multe ingrediente. Daca nu obisnuiesti sa mananci picant, poti elimina fulgii de ardei iute. Gustul pr
Aripioare
Reteta aceasta te salveaza ori de cate ori nu stii ce sa mai pregatesti bun pentru ai tai. Cu doar cateva ingrediente poti prepara ceva gustos si satios. Iar daca iti place sa mananci mai picant, treb
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Lemn dulce
Lemn dulce
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comest...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Painea deschide orice gura"
Stanislaw Jerzy Lec
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro