193135987363285

Feluri de mancare

Home» Ce gates...» Feluri d...» Mancarur...» Cod la cuptor in stil sicilian

Cod la cuptor in stil sicilian

      Trimite pe mail Printeaza
Cod la cuptor in stil sicilian


Dificultate: usor

RATING


Aroma dulceaga a cepei rosii este completata perfect de prospetimea mentei si a busuiocului, de gustul acrisor al otetului si de pasta de ansoa care aduce intensitatea sarata a marii in farfurie.

Ingrediente
  • 1 ceapa rosie medie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet din vin rosu
  • 350-450 gr file de cod alb, portionat in 4
  • 1/2 lingurita pasta de ansoa
  • 3 linguri pesmet
  • 3-4 fire patrunjel proaspat
  • 8-10 frunze menta proaspata
  • 3-4 frunze busuioc proaspat (mari)
  • sare si piper proaspat macinate, dupa gust
  • 120 ml vin alb sec
  • 10-12 masline in ulei, fara samburi
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Taiati ceapa in 4, apoi feliati grosier si separati foile.
Intr-o tigaie adanca, incingeti 1 lingura de ulei de masline si adaugati ceapa.
Asezonati cu sare si piper si sotati la foc mic pana devine usor translucida, dar fara sa se rumeneasca.
Adaugati otetul din vin rosu si agitati putin tigaia.
Transferati totul intr-o tava de copt medie.

Stergeti tigaia cu un prosop de hartie si puneti-o la loc pe foc, adaugand lingura de ulei de masline ramasa.
Adaugati pasta de ansoa si amestecati cu o lingura de lemn pentru a dizolva pasta in ulei.
Puneti pesmetul in tigaie si amestecati bine sa se imbibe in ulei.
Mutati pesmetul intr-un castronel sa se raceasca putin.

Spalati ierburile proaspete, tamponati-le sa se usuce si apoi tocati-le fin.
Adaugati-le in castronul cu pesmet si asezonati cu un praf de sare si putin piper negru proaspat macinat.
Asezati pestele portionat peste ceapa din tava si asezonati inca o data cu sare si piper.
Distribuiti uniform mixul de pesmet si ierburi peste bucatile de cod.
Adaugati vinul alb in tava si puneti din loc in loc maslinele negre.

Coaceti 15-20 de minute, in functie de grosimea fileului - ar trebui sa fie patruns, dar nu uscat.
Verificati tava dupa 10 minute si mai adaugati vin daca e nevoie.
Serviti pestele imediat cu putina ceapa, masline si zeama din tava.

Foto: Flickr

Pofta buna!



Vizualizari: 2132


Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Cod la cuptor in stil sicilian:

decorix.ro


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Liana Hardt pe data de 2014-05-28


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Cod la cuptor in stil sicilian, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Feluri de mancare Feluri de mancare::Mancaruri cu peste pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Halibut cu salsa Pico de Gallo
Incercati o combinatie inedita de halibut cu sos salsa delicios, Pico de Gallo.
Dorada mediteraneana
Reteta filmata si preparata in cadrul campaniei de educatie culinara "Atelierul de gusturi", initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.
Creveti picanti
Un preparat foarte simplu, dar deosebit, ideal pentru o seara de weekend.
Turtite de peste
Servite turtitele calde cu sos dulce-acrisor sau sos chili, dupa preferinte. Se pot prepara si in baie de ulei, dar varianta la cuptor este mult mai sanatoasa.
Somon cu sos de citrice
Somonul la gratar sau la cuptor merge de minune cu lamaie, portocale, capere si patrunjel...
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Adevarurile care raman doar in minte si nu sunt traite practic ne hranesc tot atat de putin ca o mancare ce ramane in camara"
Richard Wurmbrand
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro