Dulciuri
Caise coapte cu migdale si paine
Seamana cu un crumble de caise, dar are mai putin topping...
Fiecare portie are numai 80 de calorii!
Fiecare portie are numai 80 de calorii!
Ingrediente
- 8 caise medii (sau 12 mici)
- 2 linguri migdale tocate fine (crude sau prajite)
- 2-3 lingurite zahar brun nerafinat, dupa gust
- 2 linguri firimituri proaspete
- 2 linguri unt nesarat, la temperatura camerei, plus extra pentru uns formele ramekin
- un praf de nucsoara rasa
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 205 grade Celsius.
Ungeti cu unt 4 forme ramekin cu capacitatea de aprox. 200 ml.
Scoateti samburii caiselor si taiati-le in 4, dupa care asezati sferturile in forme, folosind cate 2 caise per forma (3, daca sunt caise mici).
Daca e nevoie, puteti face si felii mai micute, cu care sa umpleti spatiile goale din forme.
Amestecati migdalele tocate cu zaharul brun, firimiturile, untul si nucsoara.
Distribuiti cate o lingura din acest topping peste caisele din fiecare vas.
Puneti formele ramekin intr-o tava de copt si coaceti 15-20 minute pana ce se rumeneste usor toppingul si caisele incep sa "bolboroseasca".
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca minim 20 de minute inainte de a servi.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Ungeti cu unt 4 forme ramekin cu capacitatea de aprox. 200 ml.
Scoateti samburii caiselor si taiati-le in 4, dupa care asezati sferturile in forme, folosind cate 2 caise per forma (3, daca sunt caise mici).
Daca e nevoie, puteti face si felii mai micute, cu care sa umpleti spatiile goale din forme.
Amestecati migdalele tocate cu zaharul brun, firimiturile, untul si nucsoara.
Distribuiti cate o lingura din acest topping peste caisele din fiecare vas.
Puneti formele ramekin intr-o tava de copt si coaceti 15-20 minute pana ce se rumeneste usor toppingul si caisele incep sa "bolboroseasca".
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca minim 20 de minute inainte de a servi.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2849
Postat de Liana Hardt pe data de 2014-06-13
Daca ti-a placut reteta Caise coapte cu migdale si paine, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI

Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un m...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun