Dulciuri
Prajitura Banoffee
Placinta traditionala Banoffee este un desert britanic cu banane, caramel, frisca si un blat din biscuiti digestivi.
Ingrediente
- Pentru blat:
- 100 g unt topit
- 250 g biscuiti digestivi, sfaramati
- Pentru caramel:
- 100 g unt
- 100 g zahar brun
- 400 g lapte condensat
- Pentru umplutura:
- 4 banane
- 300 ml frisca
- ciocolata rasa
Mod de preparare
Amesteca biscuitii sfaramati cu untul si preseaza-i pe marginile unei tavi pentru a crea forma placintei.
Las-o la racit pentru 10 minute.
Topeste untul si zaharul la foc mic si amesteca tot timpul pana zaharul s-a dizolvat.
Adauga laptele condensat si adu-l la fierbere pentru un minut, amestecand in continuu, pana obtii un caramel gros si auriu.
Intinde caramelul peste crusta de placinta si las-o la racit.
Tine-o la frigider timp de o ora, sau pana se intareste.
Scoate cu grija placinta din tava.
Taie bananele si amesteca jumatate din ele cu frisca, apoi intinde-le peste blat.
Decoreaza cu restul de banane si cu ciocolata rasa.
Pofta buna!
Las-o la racit pentru 10 minute.
Topeste untul si zaharul la foc mic si amesteca tot timpul pana zaharul s-a dizolvat.
Adauga laptele condensat si adu-l la fierbere pentru un minut, amestecand in continuu, pana obtii un caramel gros si auriu.
Intinde caramelul peste crusta de placinta si las-o la racit.
Tine-o la frigider timp de o ora, sau pana se intareste.
Scoate cu grija placinta din tava.
Taie bananele si amesteca jumatate din ele cu frisca, apoi intinde-le peste blat.
Decoreaza cu restul de banane si cu ciocolata rasa.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 5355
Postat de Andreea Utza pe data de 2014-07-02
Daca ti-a placut reteta Prajitura Banoffee, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Prajituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Rasfat pentru doua zile libere! Iata reteta pe care o poti pregati persoanei iubite, cu ocazia Dragobetelui. Noteaza-ti reteta pentru ca diseara sau maine sa o prepari si tu.
O prajitura simpla, dar de efect, perfecta pentru weekend.
Mango este un fruct exotic dulce, perfect pentru un desert cremos, fara coacere!
Aceasta prajitura cu consistenta lipicioasa este extrem de usor de preparat!
Serviti aceasta prajitura pufoasa cu o cupa de inghetata de vanilie.
Faceti o comanda - meniu complet - la un bun furnizor de feluri gata preparate, daca nu aveti timp de gatit.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
Excesul portocale|
portocale bune|
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata