Dulciuri
Lapte fript
Leche frita (lapte fript) este un desert foarte popular in Spania, specific partii de nord.
Desi sunt numeroase variante ale acestei retete, toate au ca ingrediente principale: lapte, faina, zahar si scortisoara.
Desi sunt numeroase variante ale acestei retete, toate au ca ingrediente principale: lapte, faina, zahar si scortisoara.
Ingrediente
- 60 gr amidon de porumb
- 750 ml lapte
- 100 gr + 1 lingura zahar
- 2 pastai vanilie
- 2 oua mari, batute
- 115 gr pesmet fin
- 60 gr unt nesarat
- 30 ml ulei vegetal
- 3/4 lingurita scortisoara rasa
Mod de preparare
Puneti amidonul intr-o craticioara medie.
Adaugati 250 ml lapte amestecand in continuu cu telul pana ce amidonul se dizolva complet.
Adaugati laptele ramas (500 ml) si 100 gr zahar si amestecati.
Desfaceti pastaile de vanilie si razuiti semintele in amestec.
La foc mare, aduceti amestecul la fierbere, amestecand in continuu.
Apoi, mai amestecati 1-2 minute, pana ce amestecul se ingroasa bine.
Turnati amestecul intr-un vas de sticla termorezistenta (de exemplu patrata, de 20 cm) si neteziti cu o spatula.
Acoperiti si dati la rece 4 ore, pana se intareste suficient.
Cu un cutit umezit in apa fierbinte, taiati desertul in 9 patrate.
Inmuiati patratele mai intai in oul batut si apoi in pesmet.
Puneti patratele astfel pregatite pe o foaie de copt sau hartie cerata.
Intr-o tigaie adanca si solida, incingeti untul si uleiul la foc mediu.
Cand se reduce spuma untului, adaugati 4-5 patrate in tigaie si rumeniti 2 minute pe fiecare parte, intorcandu-le cu grija cu o spatula mare.
Transferati-le pe un platou de servit usor incalzit si gatiti la fel si patratele ramase.
Serviti-le, pudrate cu zaharul ramas si scortisoara.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Adaugati 250 ml lapte amestecand in continuu cu telul pana ce amidonul se dizolva complet.
Adaugati laptele ramas (500 ml) si 100 gr zahar si amestecati.
Desfaceti pastaile de vanilie si razuiti semintele in amestec.
La foc mare, aduceti amestecul la fierbere, amestecand in continuu.
Apoi, mai amestecati 1-2 minute, pana ce amestecul se ingroasa bine.
Turnati amestecul intr-un vas de sticla termorezistenta (de exemplu patrata, de 20 cm) si neteziti cu o spatula.
Acoperiti si dati la rece 4 ore, pana se intareste suficient.
Cu un cutit umezit in apa fierbinte, taiati desertul in 9 patrate.
Inmuiati patratele mai intai in oul batut si apoi in pesmet.
Puneti patratele astfel pregatite pe o foaie de copt sau hartie cerata.
Intr-o tigaie adanca si solida, incingeti untul si uleiul la foc mediu.
Cand se reduce spuma untului, adaugati 4-5 patrate in tigaie si rumeniti 2 minute pe fiecare parte, intorcandu-le cu grija cu o spatula mare.
Transferati-le pe un platou de servit usor incalzit si gatiti la fel si patratele ramase.
Serviti-le, pudrate cu zaharul ramas si scortisoara.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 3889
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Lapte fript:
Postat de Liana Hardt pe data de 2014-08-25 Nota: 5,00 din 1 voturi.
Daca ti-a placut reteta Lapte fript, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Prajituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Rasfat pentru doua zile libere! Iata reteta pe care o poti pregati persoanei iubite, cu ocazia Dragobetelui. Noteaza-ti reteta pentru ca diseara sau maine sa o prepari si tu.
O prajitura simpla, dar de efect, perfecta pentru weekend.
Mango este un fruct exotic dulce, perfect pentru un desert cremos, fara coacere!
Aceasta prajitura cu consistenta lipicioasa este extrem de usor de preparat!
Serviti aceasta prajitura pufoasa cu o cupa de inghetata de vanilie.
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun