Salate, garnituri si aperitive
Crochete de cartofi
Crocante si pufoase, aceste crochete de cartofi sunt cunoscute in Chile sub denumirea de "papas duquesas", fiind o combinatie intre piure si cartofi prajiti.
Ingrediente
- 1 kg cartofi, curatati si taiati cubulete de 5 cm.
- sare
- 1 ou mare, batut
- 15 gr unt nesarat
- 2 linguri lapte praf degresat
- 2 linguri parmezan ras
- 65 gr faina
- un praf de nucsoara rasa
- ulei vegetal, pentru prajit
Mod de preparare
Puneti cartofii intr-o oala si acoperiti-i cu apa.
Adaugati sare si aduceti la fierbere.
Lasati sa fiarba inabusit la foc mediu pana se inmoaie, aprox. 20 de minute.
Scurgeti cartofii si mai gatiti-i 1 minut intr-o tigaie la foc mare, agitand tigaia des, ca sa se usuce bine cartofii.
Pasati cartofii piure intr-un castron mare.
Adaugati oual, untul, laptele praf, parmezanul, faina si nucsoara si amestecati.
Cu mainile infainate, modelati chiftelute din cartofi (diametru aprox. 2,5 cm). Ar trebui sa rezulte cam 60 de crochete sferice.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Intr-o tigaie adanca antiaderenta, incingeti ulei vegetal (de un deget).
Lucrand in reprize de cate 10-12, prajiti crochetele de cartofi la foc mediu spre tare, intorcandu-le pana se rumenesc uniform. Dureaza cam 6-7 minute per repriza.
Scurgeti pe prosoape de hartie, aseoznati cu putina sare si transferati crochetele intr-o tava mare de cuptor.
Repetati acesti pasi cu crochetele ramase.
Dupa ce sunt prajite toate crochetele, reincalziti-le in cuptor 10 minute si serviti imediat.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Adaugati sare si aduceti la fierbere.
Lasati sa fiarba inabusit la foc mediu pana se inmoaie, aprox. 20 de minute.
Scurgeti cartofii si mai gatiti-i 1 minut intr-o tigaie la foc mare, agitand tigaia des, ca sa se usuce bine cartofii.
Pasati cartofii piure intr-un castron mare.
Adaugati oual, untul, laptele praf, parmezanul, faina si nucsoara si amestecati.
Cu mainile infainate, modelati chiftelute din cartofi (diametru aprox. 2,5 cm). Ar trebui sa rezulte cam 60 de crochete sferice.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Intr-o tigaie adanca antiaderenta, incingeti ulei vegetal (de un deget).
Lucrand in reprize de cate 10-12, prajiti crochetele de cartofi la foc mediu spre tare, intorcandu-le pana se rumenesc uniform. Dureaza cam 6-7 minute per repriza.
Scurgeti pe prosoape de hartie, aseoznati cu putina sare si transferati crochetele intr-o tava mare de cuptor.
Repetati acesti pasi cu crochetele ramase.
Dupa ce sunt prajite toate crochetele, reincalziti-le in cuptor 10 minute si serviti imediat.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2926
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Crochete de cartofi:
Postat de Liana Hardt pe data de 2014-10-24
Daca ti-a placut reteta Crochete de cartofi, aboneaza-te la RSS-ul de
Salate, garnituri si aperitive::Garnituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Piureul de sfecla este consistent si hranitor, o garnitura minunata.
Serviti cartofii picanti cu usturoi, ardei iute si coriandru, pe post de garnitura sau ca gustare de sine statatoare.
Chifle moi si pufoase, aromate cu usturoi sanatos.
Foloseste sosul de pesto pentru a aroma o painica gustoasa si sanatoasa, cu faina integrala spelta.
Morcovii sunt printre cele mai simple si ieftine legume de pus la murat. Incercati si aceasta varianta indiana de condimentare.
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita