Feluri de mancare
Creveti cu usturoi
O mancare spaniola satioasa, de servit neaparat cu paine proaspata, preferabil facuta in casa si nu alba.
Ingrediente
- 300 gr creveti mari, curatati
- 125 ml ulei de masline extravirgin
- 3 ardei iuti mici uscati
- 1/2 lingurita sare de mare
- 1 capatana de usturoi, desfacuta in catei, curatati si feliati
- Pentru servit:
- putin patrunjel proaspat tocat
- 1 lamaie, taiata felii
- paine proaspat scoasa din cuptor
Mod de preparare
Incingeti uleiul la foc mediu, intr-o tigaie mica. Nu incingeti prea tare, sa nu se arda usturoiul.
Adaugati sarea in ulei si apoi, ardeii uscati si feliutele de usturoi si lasati sa sfaraie.
Imediat ce vedeti ca usturoiul incepe sa prinda o usoara culoare, adaugati toti crevetii.
Amestecati usor pana ce crevetii devin roz.
Aveti grija sa nu gatiti excesiv usturoiul! Vreti sa fie moale si zemos, nu uscat si crocant.
Turnati continutul tigaii intr-o tava de cuptor preincalzita, sau serviti direct din tigaie, dar pusa pe un fund de lemn.
Sugestii de servire:
Presarati patrunjel tocat pe paine si serviti aceasta gustare cu felii de lamaie.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!
Adaugati sarea in ulei si apoi, ardeii uscati si feliutele de usturoi si lasati sa sfaraie.
Imediat ce vedeti ca usturoiul incepe sa prinda o usoara culoare, adaugati toti crevetii.
Amestecati usor pana ce crevetii devin roz.
Aveti grija sa nu gatiti excesiv usturoiul! Vreti sa fie moale si zemos, nu uscat si crocant.
Turnati continutul tigaii intr-o tava de cuptor preincalzita, sau serviti direct din tigaie, dar pusa pe un fund de lemn.
Sugestii de servire:
Presarati patrunjel tocat pe paine si serviti aceasta gustare cu felii de lamaie.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 1910
Postat de Liana Hardt pe data de 2014-11-19
Daca ti-a placut reteta Creveti cu usturoi, aboneaza-te la RSS-ul de
Feluri de mancare::Mancaruri cu peste pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Incercati o combinatie inedita de halibut cu sos salsa delicios, Pico de Gallo.
Reteta filmata si preparata in cadrul campaniei de educatie culinara "Atelierul de gusturi", initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.
Un preparat foarte simplu, dar deosebit, ideal pentru o seara de weekend.
Servite turtitele calde cu sos dulce-acrisor sau sos chili, dupa preferinte. Se pot prepara si in baie de ulei, dar varianta la cuptor este mult mai sanatoasa.
Somonul la gratar sau la cuptor merge de minune cu lamaie, portocale, capere si patrunjel...
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun