Feluri de mancare
Platica la tigaie cu rosii
Cantitatile date sunt pentru 4 portii delicioase, iar prepararea nu dureaza mai mult de o ora, cu tot cu etapa de curatare a pestilor.
Ingrediente
- 175 ml ulei de masline extra-virgin
- 2 platici de aprox. 500 g fiecare, curatate de solzi si eviscerate
- 4 catei de usturoi
- 20 rosii cherry, taiate in 4
- o mana de frunze de busuioc, rupte in bucatele
- 400 ml apa
- 1 ardei iute mic, tocat fin
- sare
Mod de preparare
Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca.
Puneti platicile in tigaie, dupa care adaugati usturoiul, rosiile, busuiocul, ardeiul iute si asezonati cu sare.
Turnati apa, micsorati putin flacara (la mediu) si gatiti pestele 7 minute pe fiecare parte.
Cand intoarceti pestele, veti sti ca s-a gatit daca i s-a albit ochiul.
Scoateti pestele din tigaie si asezati-l intr-un vas mare de servit.
Mariti flacara si mai lasati 30 de secunde sa se patrunda aromele din sos, dupa care-l turnati peste platica din vas.
Serviti imediat.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Puneti platicile in tigaie, dupa care adaugati usturoiul, rosiile, busuiocul, ardeiul iute si asezonati cu sare.
Turnati apa, micsorati putin flacara (la mediu) si gatiti pestele 7 minute pe fiecare parte.
Cand intoarceti pestele, veti sti ca s-a gatit daca i s-a albit ochiul.
Scoateti pestele din tigaie si asezati-l intr-un vas mare de servit.
Mariti flacara si mai lasati 30 de secunde sa se patrunda aromele din sos, dupa care-l turnati peste platica din vas.
Serviti imediat.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2332
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Platica la tigaie cu rosii:
Postat de Liana Hardt pe data de 2015-01-05
Daca ti-a placut reteta Platica la tigaie cu rosii, aboneaza-te la RSS-ul de
Feluri de mancare::Mancaruri cu peste pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Incercati o combinatie inedita de halibut cu sos salsa delicios, Pico de Gallo.
Reteta filmata si preparata in cadrul campaniei de educatie culinara "Atelierul de gusturi", initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.
Un preparat foarte simplu, dar deosebit, ideal pentru o seara de weekend.
Servite turtitele calde cu sos dulce-acrisor sau sos chili, dupa preferinte. Se pot prepara si in baie de ulei, dar varianta la cuptor este mult mai sanatoasa.
Somonul la gratar sau la cuptor merge de minune cu lamaie, portocale, capere si patrunjel...
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Limnophila
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in z...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita