Dulciuri
Biscuiti cu ciocolata si rodii
Preparati in numai 45 de minute, acesti biscuiti de casa merg de minune alaturi de o cana de ceai sau cafea.
Ingrediente
- 125 gr faina
- 120 gr faina integrala de grau
- 1 lingura praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- 65 gr zahar brun
- un praf de sare
- un praf de cuisoare macinate
- 115 gr unt
- 1 ou
- 15 ml sirop de artar
- 30 gr fulgi de ovaz
- 150 ml apa rece ca gheata
- 180 gr seminte de rodie (o rodie medie)
- 170 gr ciocolata neagra, rupta in bucati
- Pentru glazura:
- sirop de artar
- scortisoara
Mod de preparare
Scoateti untul din frigider si lasati-l 5 minute la temperatura camerei sa se inmoaie putin.
Preincalziti cuptorul la 205 grade Celsius.
Amestecati intr-un castron suficient de mare ingredientele uscate: ambele tipuri de faina, praful de copt, zaharul brun, scortisoara, sarea si cuisoarele macinate.
Zdrobiti untul cu o furculita mare sau cu 2 cutite, in asa fel incat sa fie bucati destul de mari si puneti-le peste amestecul precedent.
Adaugati apoi oul, siropul de artar si fulgii de ovaz si amestecati usor, pastrand untul bucati.
Puneti apa cu gheata intr-o cana si adaugati peste amestecul de mai sus cate o lingura odata, pana se incheaga aluatul.
Puteti avea nevoie de numai 6-7 linguri (90-100 ml), sau puteti ajunge chiar pana la 12 linguri (180 ml).
Atata timp cat adaugati apa rece treptat, este mult mai usor sa obtineti textura potrivita.
Cand aluatul incepe sa fie suficient de lipicios incat sa stea inchegat, adaugati semintele de rodie si bucatile de ciocolata, incorporandu-le lejer.
Formati o bila compacta de aluat si asezati-o pe blatul de lucru infainat.
Apasati-o pana ajunge de aprox. 25-30 cm diametru si este uniform rotunda.
Feliati-o in 8 si mutati feliile intr-o tava de copt presarata cu faina.
Preparati glazura de artar amestecand 1-2 linguri de sirop de artar cu un praf de scortisoara rasa.
Ungeti uniform fiecare felie cu aceasta glazura aromata.
Coaceti 18-20 de minute sau pana se rumenesc si se umfla usor.
Lasati sa se raceasca 1-2 minute in tava inainte de le transfera cu o spatula pe un platou sau tocator.
Se pot servi dupa ce se mai racesc putin sau se pot pastra 2-3 zile intr-o cutie etansa la temperatura camerei.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Preincalziti cuptorul la 205 grade Celsius.
Amestecati intr-un castron suficient de mare ingredientele uscate: ambele tipuri de faina, praful de copt, zaharul brun, scortisoara, sarea si cuisoarele macinate.
Zdrobiti untul cu o furculita mare sau cu 2 cutite, in asa fel incat sa fie bucati destul de mari si puneti-le peste amestecul precedent.
Adaugati apoi oul, siropul de artar si fulgii de ovaz si amestecati usor, pastrand untul bucati.
Puneti apa cu gheata intr-o cana si adaugati peste amestecul de mai sus cate o lingura odata, pana se incheaga aluatul.
Puteti avea nevoie de numai 6-7 linguri (90-100 ml), sau puteti ajunge chiar pana la 12 linguri (180 ml).
Atata timp cat adaugati apa rece treptat, este mult mai usor sa obtineti textura potrivita.
Cand aluatul incepe sa fie suficient de lipicios incat sa stea inchegat, adaugati semintele de rodie si bucatile de ciocolata, incorporandu-le lejer.
Formati o bila compacta de aluat si asezati-o pe blatul de lucru infainat.
Apasati-o pana ajunge de aprox. 25-30 cm diametru si este uniform rotunda.
Feliati-o in 8 si mutati feliile intr-o tava de copt presarata cu faina.
Preparati glazura de artar amestecand 1-2 linguri de sirop de artar cu un praf de scortisoara rasa.
Ungeti uniform fiecare felie cu aceasta glazura aromata.
Coaceti 18-20 de minute sau pana se rumenesc si se umfla usor.
Lasati sa se raceasca 1-2 minute in tava inainte de le transfera cu o spatula pe un platou sau tocator.
Se pot servi dupa ce se mai racesc putin sau se pot pastra 2-3 zile intr-o cutie etansa la temperatura camerei.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2220
Postat de Liana Hardt pe data de 2015-01-30
Daca ti-a placut reteta Biscuiti cu ciocolata si rodii, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Ardeii Jalapeno
Cunoscuti in varianta lor uscata si sub denumirea de ardei iuti chipotle, ardeii Jalapeno sunt origi...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta