Feluri de mancare
Pui cu parmezan
In reteta clasica italiana, puiul este prajit si dat apoi la cuptor cu branza si sos de rosii.
Astazi, am ales o varianta mai sanatoasa, in care pieptul de pui este direct copt.
Astazi, am ales o varianta mai sanatoasa, in care pieptul de pui este direct copt.
Ingrediente
- 450 gr piept de pui cu piele (2 bucati)
- 30 gr faina
- 65 gr pesmet
- 1 fir rozmarin maruntit
- 3 fire cimbru maruntite
- 90 gr parmezan, impartite
- 1 ou mare, la temperatura camerei
- 45 ml ulei de masline extra-virgin, impartit
- 4 catei de usturoi zdrobiti
- 1 ceapa mare, tocata
- 1 conserva (800 gr) rosii cubulete
- 2 linguri pasta de tomate
- 2 linguri oregano proaspat (sau 2 lingurite uscat)
- sare si piper negru, dupa gust
- 4-5 frunze de busuioc, rupte bucatele
- 90 gr mozzarella rasa
- 450 gr spagherte, gatite conform indicatiilor de pe ambalaj
- patrunjel tocat mare
Mod de preparare
Este important ca puiul sa aiba piele, dar trebuie dezosat inainte de a-l gati.
Puteti face acest pas acasa, sau apelati la macelar, daca de la el cumparati carnea.
Asezonati pieptul de pui cu sare si piper din belsug pe ambele parti si pudrati uniform cu faina.
Intr-un castron mare, amestecati pesmetul cu rozmarinul, cimbrul si 60 grame de parmezan.
Intr-un castron mai mic, bateti bine oul.
Dati pieptul de pui prin oul batut, apoi prin amestecul de pesmet, asigurandu-va ca e acoperit uniform pe ambele parti cu un strat gros.
Potriviti un gratar pe o tava de copt si asezati apoi bucatile de pui pe gratar.
Stropiti puiul cu 30 ml de ulei de masline si coaceti 30-35 de minute in cuptorul preincalzit la 175 de grade.
Temperatura interna a carnii trebuie sa ajunga la 70 de grade.
Intre timp, incingeti uleiul ramas intr-o craticioara la foc mediu.
Adaugati usturoiul si ceapa, sotand pana ce devine transparenta ceapa si incepe usor sa se rumeneasca.
Adaugati rosiile din conserva, pasta de tomate si oregano.
Amestecati si asezonati cu sare si piper, dupa gust.
Adaugati busuiocul proaspat, aduceti la fierbere, dupa care micsorati flacara si lasati sa fiarba inabusit sa se ingroase sosul.
Dupa ce se face puiul, scoateti-l din cuptor si mariti temperatura la 260 de grade.
Turnati sosul de rosii intr-o tava de copt adanca si asezati bucatile de pui deasupra.
Presarati peste pui fasiile de mozzarella si parmezanul ramas.
Coaceti 5-10 minute, pana ce sosul incepe sa "bolboroseasca" si se rumeneste branza.
Stropiti pastele gatite cu putin ulei de masline, amestecati si puneti in doua farfurii.
Puneti deasupra cate o bucata de pui si sosul din tava.
Ornati cu patrunjel.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Puteti face acest pas acasa, sau apelati la macelar, daca de la el cumparati carnea.
Asezonati pieptul de pui cu sare si piper din belsug pe ambele parti si pudrati uniform cu faina.
Intr-un castron mare, amestecati pesmetul cu rozmarinul, cimbrul si 60 grame de parmezan.
Intr-un castron mai mic, bateti bine oul.
Dati pieptul de pui prin oul batut, apoi prin amestecul de pesmet, asigurandu-va ca e acoperit uniform pe ambele parti cu un strat gros.
Potriviti un gratar pe o tava de copt si asezati apoi bucatile de pui pe gratar.
Stropiti puiul cu 30 ml de ulei de masline si coaceti 30-35 de minute in cuptorul preincalzit la 175 de grade.
Temperatura interna a carnii trebuie sa ajunga la 70 de grade.
Intre timp, incingeti uleiul ramas intr-o craticioara la foc mediu.
Adaugati usturoiul si ceapa, sotand pana ce devine transparenta ceapa si incepe usor sa se rumeneasca.
Adaugati rosiile din conserva, pasta de tomate si oregano.
Amestecati si asezonati cu sare si piper, dupa gust.
Adaugati busuiocul proaspat, aduceti la fierbere, dupa care micsorati flacara si lasati sa fiarba inabusit sa se ingroase sosul.
Dupa ce se face puiul, scoateti-l din cuptor si mariti temperatura la 260 de grade.
Turnati sosul de rosii intr-o tava de copt adanca si asezati bucatile de pui deasupra.
Presarati peste pui fasiile de mozzarella si parmezanul ramas.
Coaceti 5-10 minute, pana ce sosul incepe sa "bolboroseasca" si se rumeneste branza.
Stropiti pastele gatite cu putin ulei de masline, amestecati si puneti in doua farfurii.
Puneti deasupra cate o bucata de pui si sosul din tava.
Ornati cu patrunjel.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2158
Postat de Liana Hardt pe data de 2015-02-06
Daca ti-a placut reteta Pui cu parmezan, aboneaza-te la RSS-ul de
Feluri de mancare::Mancaruri cu carne pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Reteta noastra pentru weekend: drob din carne de vita. Este accesibila inclusiv gospodinelor incepatoare! Preparatul arata foarte bine si are un gust ce-ti va rasfata, cu siguranta, papilele gustative
Pregateste si serveste! Iata o reteta usoara pentru pranzul de astazi. Putina carne, cateva legume, puse in tigaie, alaturi de supa si un minunat sos marinara, si e gata masa de la amiaza. Gustul minu
Rasfata-ti papilele gustative cu o delicioasa lasagna! Sigur ai mai mancat lasagna pana acum, dar ca cea din imagine, niciodata. Aroma data de semintele de fenicul si gustul legumelor o fac inconfunda
Uite la ce reteta ne-am gandit noi pentru pranz si cina. Este usor de preparat si nu ai nevoie de multe ingrediente. Daca nu obisnuiesti sa mananci picant, poti elimina fulgii de ardei iute. Gustul pr
Reteta aceasta te salveaza ori de cate ori nu stii ce sa mai pregatesti bun pentru ai tai. Cu doar cateva ingrediente poti prepara ceva gustos si satios. Iar daca iti place sa mananci mai picant, treb
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun