Feluri de mancare
Paella cu rosii
Rasfatati-va cu o paella de post delicioasa, gata in numai 30 de minute! Cantitatile date sunt pentru 4-6 portii.
Ingrediente
- 850 ml supa de legume (sau apa)
- 700 gr rosii, feliate gros
- sare si piper negru proaspat macinat
- 60 ml ulei de masline extra-virgin
- 1 ceapa medie, tocata
- 1 lingura usturoi zdrobit
- 1 lingura pasta de tomate
- 2 lingurite paprika
- 450 gr orez cu bob scurt
- patrunjel tocat, pentru decor
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 230 grade Celsius.
Incalziti supa (sau apa) intr-o oala.
Puneti rosiile feliate intr-un castron, asezonati cu sare si piper si stropiti cu putin ulei de masline (1 lingura / 15 ml).
Amestecati usor sa se condimenteze uniform.
Incingeti uleiul ramas, la foc mediu spre tare, intr-o tigaie de 25-30 cm diametru, potrivita si pentru cuptor.
Adaugati ceapa si usturoiul, presarati cu sare si piper si gatiti, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie ceapa, 3-5 minute.
Adaugati pasta de tomate si paprika, amestecati si mai lasati pe foc un minut.
Adaugati orezul si amestecati pe foc 1-2 minute, pana devine lucios.
Adaugati supa calda si amestecati.
Asezati feliile de rosie peste orez si stropiti cu zeama pe care au lasat-o in castron.
Puneti tigaia in cuptor si coaceti 15 minute.
Daca nu s-a inmuiat suficient orezul si a mai ramas lichid in tava, mai dati 5 minute la cuptor.
Daca s-a evaporat lichidul din tava, dar orezul este inca uscat, mai completati cu supa, apa sau vin.
Dupa ce e gata orezul, stingeti cuptorul si mai lasati tigaia inauntru 5-10 minute.
Scoateti tigaia din cuptor si presarati patrunjel.
Daca vreti, mai puteti pune tigaia putin pe foc, cat sa faca o crusta pe fund, chiar inainte de a servi paella.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Incalziti supa (sau apa) intr-o oala.
Puneti rosiile feliate intr-un castron, asezonati cu sare si piper si stropiti cu putin ulei de masline (1 lingura / 15 ml).
Amestecati usor sa se condimenteze uniform.
Incingeti uleiul ramas, la foc mediu spre tare, intr-o tigaie de 25-30 cm diametru, potrivita si pentru cuptor.
Adaugati ceapa si usturoiul, presarati cu sare si piper si gatiti, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie ceapa, 3-5 minute.
Adaugati pasta de tomate si paprika, amestecati si mai lasati pe foc un minut.
Adaugati orezul si amestecati pe foc 1-2 minute, pana devine lucios.
Adaugati supa calda si amestecati.
Asezati feliile de rosie peste orez si stropiti cu zeama pe care au lasat-o in castron.
Puneti tigaia in cuptor si coaceti 15 minute.
Daca nu s-a inmuiat suficient orezul si a mai ramas lichid in tava, mai dati 5 minute la cuptor.
Daca s-a evaporat lichidul din tava, dar orezul este inca uscat, mai completati cu supa, apa sau vin.
Dupa ce e gata orezul, stingeti cuptorul si mai lasati tigaia inauntru 5-10 minute.
Scoateti tigaia din cuptor si presarati patrunjel.
Daca vreti, mai puteti pune tigaia putin pe foc, cat sa faca o crusta pe fund, chiar inainte de a servi paella.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 3708
Postat de Liana Hardt pe data de 2015-03-06
Daca ti-a placut reteta Paella cu rosii, aboneaza-te la RSS-ul de
Feluri de mancare::Mancaruri cu legume pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
O delicioasa reteta pentru pranz! Iti vei rasfata papilele gustative si nici nu vei sta prea mult timp in bucatarie.
Incercati un musli de linte la micul dejun si veti incepe ziua cu multa energie!
O reteta speciala de curry, cu naut si spanac.
Paella este un preparat spaniol foarte gustos, ce merita incercat si in varianta vegetariana cu ceapa si rosii.
Serviti o portie de cartofi gratinati cu legume si 2 feluri de branza frantuzeasca.
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Ardeii Jalapeno
Cunoscuti in varianta lor uscata si sub denumirea de ardei iuti chipotle, ardeii Jalapeno sunt origi...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun